Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunginvaltuutetut: Kakolan funikulaari saa pysyä ilmaisena

55 prosenttia Turkulaisen kyselyyn vastanneista Turun kaupunginvaltuutetuista vastasi ei, kun heiltä kysyttiin, pitääkö Kakolan funikulaarista tehdä maksullinen. Valtuutetuista 14 prosenttia kannatti rinnehissin muuttamista maksulliseksi. Tilanteen tekee kimurantiksi se, että 24 prosenttia kertoi kannakseen ehkä.

– Ei hisseistä peritä maksua, Ulla-Maija Vierimaa (kok.) tiivistää monen valtuutetun kannan.

Funikulaari saattaa tulla maksulliseksi ja liitetyksi Föli-verkostoon, jos Turun kaupunki joutuu turvautumaan talouden sopeuttamisohjelmassaan niin sanotun B-korin vaihtoehtoihin, joista yksi on funikulaarin muuttaminen maksulliseksi.

Moni maksuttomuutta kannattava valtuutettu muistuttaa, että maksullisuutta ei kannata harkita enää nyt.

– Ei enää tässä vaiheessa maksulliseksi. En usko, että muutostöistä saataisiin kannattavia. Alkujaan ryhmämme kannatti funikulaarin maksullisuutta osana Föliä, Toni Eklund (sd.) perustelee.

Maksuttomuuden kannalla on kuusi vihreiden, viisi SDP:n, viisi kokoomuksen ja neljä perussuomalaisten kaupunginvaltuutettua.

– Kysymyksessä on rinnehissi. Kotitalomme hissimaksu sisältyy yhtiövastikkeeseen, Mikael Miikkola (ps.) toteaa.

– Kakolanmäelle ei ole muuta esteetöntä kulkumahdollisuutta. Siksi ei olisi oikein asettaa maksua, jonka vain osa kaupunkilaisista pystyy ohittamaan omalla valinnalla, Riina Lumme (vihr.) kommentoi.

Funikulaarin maksullisuutta kannattaa kolme kokoomuksen sekä yksi SDP:n ja yksi vasemmistoliiton valtuutettu. Pentti Huovinen (kok.) linjaa, että ilmaisia palveluja ei ole ja funikulaari pitää liittää osaksi Föliä.

– Kakolaan tulee hyvin paljon muutakin toimintaa kuin asumista. Mielestäni näiden toimintojen käyttäjät voisivat suorittaa pienen maksun. Tästä on esimerkkejä muualta Euroopasta, Alpo Lähteenmäki (vas.) ehdottaa.