Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opiskelijoiden terveydestä laaja selvitys, myös kiusaamisesta kysytään

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Kela selvittävät laajalla kyselyllä korkeakouluopiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia ja opiskelukykyä.

Kyselylomake lähetetään maaliskuussa 10 000 satunnaisesti valituille yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille.

Noin sadalla kysymyksellä selvitetään vastaajan fyysistä ja psyykkistä terveyttä, palvelujen käyttöä ja terveyskäyttäytymistä.

Myös sosiaalisista suhteista, kiusaamiskokemuksista sekä opiskelun ja perheen yhdistämisestä kysytään.

– Ovatko opiskelijat stressaantuneita? Mitä he ajattelevat tulevaisuudesta tai perheen perustamisesta? Näitä kysymyksiä on käsitelty julkisuudessa, mutta uusin tutkimustieto puuttuu, kertoo vastaava tutkija Suvi Parikka kyselyn sisällöstä THL:n tiedotteessa.

Neljän vuoden välein tehtävän selvityksen korkeakouluopiskelijoiden terveydestä ja hyvinvoinnista toteutti aiemmin Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS.

Vuonna 2021 astuu voimaan lakimuutos, joka laajentaa YTHS:n palvelut koskemaan myös ammattikorkeakoulujen opiskelijoita.

Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa seurata muutoksen vaikutuksia, sillä siihen vastaavat myös ammattikorkeakoulujen opiskelijat.

Selvityksen nimi on Korkeakouluopiskelijoiden terveys- ja hyvinvointitutkimus KOTT 2020 ja siihen vastaaminen on vapaaehtoista ja luottamuksellista.

Aineistoja hyödynnetään opiskeluterveydenhuollon ja palvelujen kehittämisessä sekä erilaisissa tutkimuksissa, tiedottaa THL.