Turun Sarjakuvakauppa juhlii täyttä kymppiä – Fingerpori-Jarla soittaa fyysisiä levyjä

Turun Sarjakuvakauppa juhlii 10-vuotista taivaltaan. Tomi Kangasniemi

toimitus

Turun Sarjakuvakauppa avattiin kymmenen vuotta sitten, ja kauppa juhlistaa täysiä vuosia lauantaina. Kymmenen vuoden olemassaolonsa aikana kauppa on vakiinnuttanut asemansa uuden sarjakuvan jälleenmyyjänä.

Kaupalla on nykyään myös kaksi toimipistettä muualla Suomessa. Oulun myymälä avattiin elokuussa 2015 ja Helsingin myymälä marraskuussa 2016. Lisäksi Sarjakuvakauppa vierailee säännöllisesti alan tapahtumissa ympäri Suomen.

Ensimmäiset kahdeksan vuotta kauppa toimi vanhassa puutalossa Turun pääkirjastoa vastapäätä. Vuonna 2018 kauppa muutti nykyiselle paikalleen Humalistonkadulle.

Kauppa on laajentanut myös kustannustoiminnan puolelle. Kaupan toimitusjohtajan Petteri Ojan kustantamo Zum Teufel on sulautunut osaksi kauppaa.

Turun Sarjakuvakauppa Oy:n taustalla on yhdeksän sarjakuva-alan harrastajaa ja ammattilaista.

Lauantaina alkaen kello 11 Sarjakuvakauppa tarjoaa kakkua Turun myymälässä. Iltaohjelmaa on tarjolla kaikille halukkaille K20-ikärajalla Cosmic Comic Cafessa.

Luvassa on Fingerdisko XIII, jossa Pertti Jarla nimmaroi Fingerpori 13 -albumiaan ja soittaa yhdessä DJ-ystäviensä (DJ Vesaheimo ja Mick Koalatalo) kanssa fyysisiä levyjä ajalta, jolloin hekin olivat vielä nuoria ja fyysisiä.

Kommentoi

Palvelut