Neon 2 aloittaa kiertueensa Turusta – ysäriä muistellaan lämmöllä: "Elettiin niin kutsuttua rokkenroll-elämää oikein sydämemme kyllyydestä"

Neon 2 tulee taas. Neon 2

toimitus

Laulaja Jussi Rainion ja kitaristi Rami Alangon johtama Neon 2 palasi live-yleisön eteen kesällä 2017 kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen. Viime vuodet yhtye on keikkaillut harkitun säännöllisesti.

Viime syksynä Neon 2 teki pienimuotoisen konserttikiertueen. Kiertue oli menestys, joten nyt starttaa isompi kiertua 28. maaliskuuta Turusta.

– Esitämme konsertissa kaikki suurimmat ja ikimuistoisimmat hittimme, mutta myös joitakin helmiä viime keväänä Maikkarin kanavalla nähdystä Tähdet tähdet –ohjelmasta, jonka Jussi voitti. Kyseessä on biisien voimalla toteutettu läpileikkaus urastamme. Ja biisien väleissä me kerromme niiden syntyhistoriasta ja tarinoimme elämästä ja ystävyydestä ja muistelemme vuosien takaisia aikoja, joihin kuuluu niin iloisia kuin surullisiakin muistoja, Rami Alanko kuvailee konsertin sisältöä.

Jussi Rainion elämäkerralliset tarinat lapsuudesta ja alkoholismiin ja mielenterveysongelmiin liittyvistä ongelmista herkistävät osan yleisöstä kyyneliin, mutta tunteita herättävät myös Rami Alangon kertomukset vuosista IT-nörttinä etelän auringossa Espanjassa.

Neon 2 –yhtyeen läpimurto suuren yleisön tietoisuuteen tapahtui 28 vuotta sitten vuonna 1992, kun laulaja Jussi Rainion ja kitaristi Rami Alangon johtama yhtye osallistui Syksyn Sävel –kilpailuun kappaleellaan ”Tässä talossa”.

Tuplaplatinamyyntiin yltänyt esikoisalbumi nimeltä ”Polku” julkaistiin samana vuonna. Ja samalla soittolistojen kärkeen kipusivat vuorotahtiin niin ”Tässä talossa”, ”Kemiaa” kuin nimikappale ”Polkukin”.

Neon 2 kuului 1990-luvulla supersuosittujen suomalaisten artistien joukkoon.

– Meininki oli siihen aikaan hurjaa! Jokaisella keikalle tuntui, että lentoonlähtö tapahtui aina ilman lennonjohdon lupaa. Menestys tuli niin nopeasti, ettei sitä oikein käsittänyt, Alanko muistelee.

– Elettiin niin kutsuttua rokkenroll-elämää oikein sydämemme kyllyydestä. Keikkailtiin, nautittiin ja bailattiin. Ja karkasihan se mopokin aina välillä käsistä, Rainio lisää.

Neon 2 lopetti live-esiintymiset ja levyjen tekemisen vuonna 1997. Jussi Rainio jatkoi keikkailua yhdessä veljensä Timo Rainion kanssa Rainio Bros –yhtyeessä vuodesta 1999 vuoteen 2004. Vuonna 2008 hän aloitti tiiviin yhteistyön Ressu Redfordin kanssa.

Rami Alanko oli puolestaan saanut musiikista tarpeekseen ja innostui teknologiasta, ohjelmoinnista ja internet-palveluista, jolle alalle hän päätyi työskentelemään. Keikkailusta luopuminen ja elämänmuutos antoivat Ramille mahdollisuuden muuttaa Lounais-Suomesta Espanjan Madridiin, jossa hän asui ja työskenteli vuoteen 2016.

Välimatkasta huolimatta yhteys bändikavereihin kuitenkin säilyi.

– Palattuani takaisin Suomeen sain uutta kipinää musiikin tekemiseen. Yhteiset illat Jussin ja kitaran kanssa suorastaan pakottavat tekemään uusia biisejä. Ja onhan se hienoa, että meillä on nyt tuttujen hittien lisäksi myös uusia biisejä esitettävänä, Rami Alanko toteaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut