Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkulaiset ovat matkanneet sähköpotkulaudoilla jo kuusi kertaa päiväntasaajan ympäri – Nämä olivat suosituimmat reitit

Turkulaiset ovat matkanneet pelkästään Voi-yhtiön sähköpotkulaudoilla jo kuusi kertaa päiväntasaajan ympäri, tiedottaa Voi. Yritys on koonnyt tilastotietoja lautojensa käytöstä Turusta viime vuodelta. Turussa voi skuuttailla myös Tierin laudoilla.

Voin tilastojen mukaan turkulaiset kuuluvat maan ahkerimpiin sähköpotkulautojen käyttäjiin: viime vuonna Turussa tehtiin lähes puoli miljoonaa matkaa. Esimerkiksi Tampereella Voin skuuteilla tehtiin kesä-joulukuussa 2019 neljännesmiljoona matkaa.

– Olemme tyytyväisiä kuluneeseen vuoteen Turussa ja Voin käyttäjämäärät ovat olleet ehkä jopa yllättävän suuria. Sähköpotkulaudat pääsevät hienosti oikeuksiinsa Turussa hyvien pyöräteiden ansiosta ja kaupungissa pääsee liikkumaan sähköpotkulaudalla käytännössä lähes kaikkialle ovelta ovelle, Voin markkinointipäällikkö Mathias Soini toteaa tiedotteessa.

Turun suosituimmat reitit viime vuonna olivat Voin käyttäjädatan perusteella nämä:

1) Matkat jokirantaa pitkin Läntisellä Rantakadulla ja Itäisellä Rantakadulla

2) Yliopistonkadulta Rauhankadulle

3) Tuomiokirkolta keskustaan

4) Juna-asemalta keskustaan

5) YO-kylästä kampukselle

– Moni Voi-ajelu päättyy Turussa muiden kaupunkien tapaan liikenteen solmukohtiin, Mathias Soini sanoo tiedotteessa .

Voi on koonnut vuodenvaihteessa kaupunkioppaita skuuttien käyttäjille. Suomalaisista kaupungeista Helsinki on saanut ensimmäisenä oman oppaansa. Tulevaisuudessa vastaavat teokset on tarkoitus koostaa myös Turusta ja Tampereesta.

– Toivomme, että kaupunkioppaamme innostavat jättämään auton kotiin ja valitsemaan vaihtoehtoisen kulkuvälineen lyhyille matkoille kaupungissa, Soini toteaa.