Legendaarinen raisiolaisyhtye S.I.G ei päässytkään Euroviisuihin – "Kaupunginjohtajakin oli organisoimassa torille kotiinpaluujuhlaa voitokkaasta Rotterdamista"

Raisiolainen S.I.G julkaisee Euroviisuihin suunnitellut kappaleensa myöhemmin keväällä. Promokuva

Minna Harmaala

Raisiolainen S.I.G-yhtyeen paluusuunnitelmiin kuuluva tavoite Euroviisu-voitosta on kuopattu. Yhtye tiedottaa, että sen kappale Aurinkoon ei ole Yleisradion Uuden musiikin kilpailun (UMK 20) kisan finaalissa. Yle julkaisee kuuden UMK-finalistin nimet huomenna tiistaina.

– Voitonvarmuutta oli ilmassa ja Raision kaupunginjohtajakin oli organisoimassa torille kotiinpaluujuhlaa voitokkaasta Rotterdamista, S.I.G:n tiedotteessa veistellään ennakko-odotuksista.

– Suunnitelmat hieman muuttuivat eli faneille tarkoitetun charter-lennon järjestelyiden sijaan yhtye voi keskittyä enemmän tulevan singlen ja videon julkaisuun, jotka molemmat ajoittuvat tulevalle keväälle, yhtye jatkaa tiedotteessa.

Yhtyeen sisällä on tiedotteen mukaan liikkeellä useita kilpailevia teorioita siitä, miksi Aurinkoon ei mahtunut kuuden parhaan joukkoon.

Yksi koulukunta oli nähnyt unessa lopulliset tuloslistat, jolissa S.I.G oli seitsemäntenä eli olisi ensimmäinen ulos jäänyt.

– Uniin uskominen on nykyään muotia, joten S.I.G-yhtyeen virallinen kanta on se, että UMK 20 -kilpailussa Aurinkoon-biisi sijoittui seitsemänneksi.

Toinen koulukunta uskoo, että finalistit ovat kaikki uusia artisteja ja että S.I.G voitti veteraaniyhtyeiden sarjan, tai ainakin raisiolaisten veteraaniyhtyeiden sarjan.

– Pientä salaliittohenkisyyttä on toisessa koulukunnassa, jonka mukaan eräs UMK-tuomari olisi ollut 2000-luvun alussa yhtyeen soundcheckin aikaan Typhoonissa ja kuullut, kuin biisintekijä Matti Inkinen olisi laulanut säveltäjä/kosketinsoittaja Juha Oksasen säestyksellä Aurinkoon-biisiä puolijulkisesti. Tämä muinainen tapahtuma olisi mahdollisesti aiheuttanut diskauksen ja biisin tie olisi päättynyt yhden tuomarin muistinvaraiseen pohdintaan, tiedotteessa uumoillaan.

Tänä keväänä tulee kuluneeksi 40 vuotta S.I.G-yhtyeen debyyttisinglestä ja ensimmäisestä hitistä Tiina menee naimisiin sekä 12 vuotta yhtyeen edellisestä uudesta biisistä Kuinka paljon sua rakastinkaan.

Euroviisu-tavoite kannusti uuden kokoonpanon nauhoittamaan ensimmäisen uuden biisin ja lähiaikojen aktiviteettihin yhtyeellä kuuluu videon kuvaaminen.

Single ja video julkaistaan yhtyeen mukaan myöhemmin keväällä.

Viime vuonna uudelleenaktivoitunut S.I.G nähdään tulevana kesänä ainakin DBTL:ssä. Muista kesän keikoista orkesteri tiedottaa myöhemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää