Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Legendaarinen raisiolaisyhtye S.I.G ei päässytkään Euroviisuihin – "Kaupunginjohtajakin oli organisoimassa torille kotiinpaluujuhlaa voitokkaasta Rotterdamista"

Raisiolainen S.I.G-yhtyeen paluusuunnitelmiin kuuluva tavoite Euroviisu-voitosta on kuopattu. Yhtye tiedottaa, että sen kappale Aurinkoon ei ole Yleisradion Uuden musiikin kilpailun (UMK 20) kisan finaalissa. Yle julkaisee kuuden UMK-finalistin nimet huomenna tiistaina.

– Voitonvarmuutta oli ilmassa ja Raision kaupunginjohtajakin oli organisoimassa torille kotiinpaluujuhlaa voitokkaasta Rotterdamista, S.I.G:n tiedotteessa veistellään ennakko-odotuksista.

– Suunnitelmat hieman muuttuivat eli faneille tarkoitetun charter-lennon järjestelyiden sijaan yhtye voi keskittyä enemmän tulevan singlen ja videon julkaisuun, jotka molemmat ajoittuvat tulevalle keväälle, yhtye jatkaa tiedotteessa.

Yhtyeen sisällä on tiedotteen mukaan liikkeellä useita kilpailevia teorioita siitä, miksi Aurinkoon ei mahtunut kuuden parhaan joukkoon.

Yksi koulukunta oli nähnyt unessa lopulliset tuloslistat, jolissa S.I.G oli seitsemäntenä eli olisi ensimmäinen ulos jäänyt.

– Uniin uskominen on nykyään muotia, joten S.I.G-yhtyeen virallinen kanta on se, että UMK 20 -kilpailussa Aurinkoon-biisi sijoittui seitsemänneksi.

Toinen koulukunta uskoo, että finalistit ovat kaikki uusia artisteja ja että S.I.G voitti veteraaniyhtyeiden sarjan, tai ainakin raisiolaisten veteraaniyhtyeiden sarjan.

– Pientä salaliittohenkisyyttä on toisessa koulukunnassa, jonka mukaan eräs UMK-tuomari olisi ollut 2000-luvun alussa yhtyeen soundcheckin aikaan Typhoonissa ja kuullut, kuin biisintekijä Matti Inkinen olisi laulanut säveltäjä/kosketinsoittaja Juha Oksasen säestyksellä Aurinkoon-biisiä puolijulkisesti. Tämä muinainen tapahtuma olisi mahdollisesti aiheuttanut diskauksen ja biisin tie olisi päättynyt yhden tuomarin muistinvaraiseen pohdintaan, tiedotteessa uumoillaan.

Tänä keväänä tulee kuluneeksi 40 vuotta S.I.G-yhtyeen debyyttisinglestä ja ensimmäisestä hitistä Tiina menee naimisiin sekä 12 vuotta yhtyeen edellisestä uudesta biisistä Kuinka paljon sua rakastinkaan.

Euroviisu-tavoite kannusti uuden kokoonpanon nauhoittamaan ensimmäisen uuden biisin ja lähiaikojen aktiviteettihin yhtyeellä kuuluu videon kuvaaminen.

Single ja video julkaistaan yhtyeen mukaan myöhemmin keväällä.

Viime vuonna uudelleenaktivoitunut S.I.G nähdään tulevana kesänä ainakin DBTL:ssä. Muista kesän keikoista orkesteri tiedottaa myöhemmin.