Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnankadun arvokiinteistöön tulee uusi ravintola – Fredrik on K22-seurusteluravintola

Turun ydinkeskustaan avautuu uusi seurusteluravintola helmikuun loppupuolella. Osoitteeseen Linnankatu 18 tulevan Fredrikin taustalla ovat Lauri Kokko, Tommi Avola ja Ville Tappola, jotka pyörittävät Turussa jo Eerikinkadun Nordic Pizzaa sekä Portsassa Puutarhakadun ja Heikkilänkadun kulmassa sijaitsevaa Arvoa.

Linnankatu 18:ssa on ollut viime vuosien aikoina muun muassa ravintolat Bryssel ja Kingi, joka lopetti toimintansa viime vuoden puolella. Kokon, Avolan ja Tappolan tietoisuuteen mahdollisuus saada tila haltuunsa tuli loppusyksystä.

– Tavoitteemme on ollut pitkään avata anniskeluravintola Turun keskustaan ja tämä oli juuri sitä, mitä etsimmekin. Tila on upea ja historiallinen, Kokko kehuu.

Entinen Turun Säästöpankin pankkipalatsin juhlasali on suojelukohde, joten muutoksia ei sisällä voi juurikaan tehdä eivätkä ravintoloitsijat haluakaan tehdä.

– Luomme tilaan sitä arvostavan ravintolan. Emme siis käännä paikkaa moderniin suuntaan, miehet kertovat.

Fredrikin ikärajaksi tulee 22 vuotta, joten ravintola havittelee asiakkaita hieman aikuisemmasta väestöstä. Omistajat määrittelevätkin sen olevan aikuisten viihtymispaikka, jollaiselle on heidän mukaan kysyntää Turussa. Livemusiikkia saattaa tulla, mutta pienimuotoisena, ehkä akustisena. Valikoima on herrojen mukaan laadukas ja monipuolinen sekä tätä päivää. Tarjonnassa näkyvät vahvasti viini, cocktail sekä oluet ja siiderit.

Turun keskustassa on lähivuosien aikana aloittanut ja lopettanut useampikin illanviettoravintola, mutta Kokko, Avola ja Tappola uskovat ravintolansa konseptin toimivuuteen ja tulevaisuuteen.

– Jokaisen alalla toimivan kannattaa keskittyä omaan toimintaan ja pitää se laadukkaana. Uskon, että intohimomme tekemiseen näkyy myös asiakkaille, Kokko toteaa.