Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikenneturva: Tieliikenteen vuosi oli ennätysturvallinen – tavoitteesta silti jäljessä

Liikenneturvan tekemän ennakkoarvion mukaan päättyvä vuosi oli tieliikenteessä ennätysturvallinen.

Erityisesti marras- ja joulukuussa liikenteessä näyttäisi tapahtuneen poikkeuksellisen vähän kuolemaan johtaneita onnettomuuksia. Oikean suuntaista kehitystä näkyy henkilöautossa matkustaneiden ja jalankulkijoiden kohdalla.

Vuonna 2019 tieliikenteessä arvioidaan kuolleen 204 ihmistä, mikä on 15 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Tavoitteesta ollaan silti Liikenneturvan mukaan vielä jäljessä.

Henkilöautossa menehtyneiden määrä laski sekä edellisvuoteen että vuosien 2015-2017 keskiarvoon verrattuna. Tämä johtui pääasiassa nokkakolareiden ja ulosajoissa menehtyneiden määrään vähenemisestä. Kuolleiden jalankulkijoiden määrä laski vuonna 2019 sekä edellisvuoteen että vuosien 2015-2017 keskiarvoon verrattuna.

Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen muistuttaa, että ennakkotiedot tulevat tarkentumaan. Ennakkotietoihin tulee aina niin kutsuttua jälkikertymää, joten lopullinen tilastoluku selviää vasta runsaan vuoden viiveellä.

– Näyttää siltä, että turvallisuustaso on parantunut edellisvuoteen verrattuna, ja tästä voi tulla ennätysvuosi. Myös loukkaantuneiden määrässä on oikea suunta. Tammi-marraskuussa loukkaantuneita oli seitsemän prosenttia edellisvuotta vähemmän, Valtonen kertoo tiedotteessa.