Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uuden konserttitalon paikka tulee päättäjien eteen jo tammikuussa – tässä vahvimmat vaihtoehdot

Missä Turun filharmoninen orkesteri soittaa vuodesta 2024 eteenpäin? Kysymys tulee päättäjien eteen jo tammikuussa, kertoo kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen

Vahvimmat vaihtoehdot tällä hetkellä ovat hänen mukaansa ratapiha ja jokirannan kaksi eri vaihtoehtoa eli Hämähäkkitontti ja uusi ehdotus, Itsenäisyysaukio. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus ei pudottaisi vaihtoehtojen joukosta vielä myöskään Turun linnan ympäristöä.

Kattelus toteaa, että päätöksen tekemisestä tulee vaikeaa eikä hän itsekään vielä tiedä, minkä sijoitusvaihtoehdon puoleen kallistuu.

– Positiivisesti ajateltuna meillä on kuitenkin neljä hyvää vaihtoehtoa.

Kattelus pohtii, että Turun linnan lähellä olisi veden ääressä komea paikka, jossa arkkitehtonisesti arvokas uusi rakennus pääsisi oikeuksiinsa – toisaalta rakennus voisi olla liiankin silmiinpistävä linnan vieressä. Lisäksi paikka vapautuu laivaterminaaleilta kovin myöhään.

Ratapihalla konserttitalo voisi saada synergiaetua alueelle suunnitellusta elämyskeskuksesta. Liikenneyhteydetkin olisivat hyvät. Toisaalta tontti ei ole kaupungin oma ja esimerkiksi tärinä saattaisi häiritä toimintaa.

Jokirannan Hämähäkkitontti on Katteluksen mukaan turkulaisten suosikkivaihtoehto. Miinuspuoli on tontin pieni koko, joka vaatisi kallista louhimista. Liikennekin olisi vaikea suunnitella.

Toinen jokirantapaikka, Itsenäisyysaukio, olisi myös keskeisellä paikalla ja sopisi Hämähäkkitontin tapaan kaupungin keskustavisioon. Toisaalta kyseessä on puistoalue ja lisäksi näyttävä uusi rakennus voisi olla maisemassa liikaa.

Uuden talon olisi tarkoitus olla valmis noin vuonna 2024. Hinta-arvio on 57 miljoonaa euroa. Vanhalle konserttitalon kiinteistölle pyritään Hintsasen mukaan etsimään uutta yksityistä käyttöä.

Lue seuraavasta Turkulaisesta, mitä isoja investointipäätöksiä Turun kaupungin on tarkoitus saada aikaan vuonna 2020.