Joulupukki tuntee lasten lahjatoiveet, mutta rahasta hän ei ymmärrä paljon mitään – "Panostan jouluun ja nipistän joko välimmäisistä päivänokosista tai oikeanpuoleisesta pikkuvarpaastani"

Joulupukille raha on vieras asia. Hän lupaa tutustua siihen heti, kun ehtii. Chiméne Bavard

toimitus

Joulupukki ei rahasta perusta, sillä hän on saanut runsaasti hyvää mieltä lahjaksi. Sitä hän lupaa panna myös kierrätykseen.

Joulupukin kammarista Rovaniemeltä tavoitettu Joulupukki lähettää kaikille lämpimiä terveisiä. Hänellä on myös erinomaisia uutisia:

– Jouluvalmistelut ovat tähän mennessä sujuneet loistavan luistavasti! Täällä kammarillani olen muun huiskeen ja tohinan ohella saanut tavata päivittäin iloisen siloisia joulun ystäviä ympäri maailmaa, Joulupukki kertoo.

Kysymyspatteriston viimeinen kysymys sai osan tontuista pohtimaan, mitä kaikkea voi saada ilman rahaa. Joulupukki miettiikin, että olisi hykerryttävää kuulla itse kenenkin ajatuksia tästä aiheesta vaikka toivomuskirjeeseen liitettynä.

– Oma joulutoiveeni on, että joulun aika täyttyisi ystävällisistä ajatuksista, sanoista ja teoista. Toivon meille kaikille suvaitsevaisuutta ja hyvää tahtoa sekä satumaisen hienoa joulua! Joulupukki toivottaa.

Millainen rahankäyttäjä olet?

–  Mahtavan metka juttu tuo raha. Noloa tunnustaa, mutta ihan tarkkaan en ymmärrä, mitä se on. Lupaan ottaa jonkin rauhallisen vuosisadan ja syventyä asiaan.

Oletko joskus katunut rahankäyttöäsi? Kerro esimerkki.

– Edelliseen vastaukseen viitaten palaan aiheeseen melko lähiaikoina.

Mihin panostat, mistä nipistät?

– Panostan jouluun. Tilanteen mukaan nipistän joko välimmäisistä päivänokosista tai oikeanpuoleisesta pikkuvarpaastani.

Mikä on paras hankintasi?

– Tuota, oikeastaan en omista mitään. Hyvää mieltä minulle on kertynyt roppakaupalla, mutta se on kaikki lahjaksi saatua ja kierrätykseen menevää.

Mitä muuta kuin tavaraa tai palveluja rahalla saa?

— Toivottavasti rahalla saa jotain, joka tuntuu lähes yhtä huikealta kuin kalanmaksaöljy pikkupeikkojen aamupuurossa.

Kirjoittaja: Minna Muuronen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää