Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tämän joulun hitiksi ovat nousseet koirien ja kissojen omat "viinit" – lemmikkien lahjapaketista voi kuoriutua myös vaikkapa timanttipanta tai hemmottelulahjakortti

Lemmikkieläimiä lahjotaan jouluna siinä kuin kaksijalkaisiakin. Välillä lahjat ja herkut vaikuttavat kovin ihmismäisiltä, vai miltä kuulostavat koirien ja kissojen omat "viinit" ? Niiden myynti käy nyt aiempaa vilkkaammin.

Koira- ja kissaviinit tulivat markkinoille pari vuotta sitten, mutta tänä syksynä niiden tarjonta ja sen mukana myös kysyntä ovat kasvaneet. Esimerkiksi lemmikkielänliikeketju Faunattaresta kerrotaan, että viinit ovat saaneet hyvän vastaanoton.

Keijumäen Lemmikkipalveluiden yrittäjä Sami Konkonen sanoo, että erityisesti koirien ja kissojen roseviini on ollut tämän joulun hittituote.

– Viinien ideana on, että jaetaan juhla myös lemmikin kanssa, Konkonen sanoo.

Keijumäen Lemmikkipalveluilla on lemmikkieläintarvikkeita ja -ruokia myyvä verkkokauppa.

Markkinoilla pidempään ollut koirien "olut" on edelleen suosittua, mutta Konkosen mukaan sitä myydään viinejä tasaisemmin ympäri vuoden.

Lemmikkien viinit ja olut ovat lisäravinteita, jotka sisältävät muun muassa vitamiineja. Ne ovat kasvisperäisiä, ja niiden maku tulee yrteistä. Alkoholia niissä ei ole.

– Ne voidaan tarjota kupista tai kaataa ruoan päälle. Näin myös lemmikki otetaan mukaan juhlan tunnelmaan, Konkonen kertoo.

Lemmikkien perinteisempiin paketteihin sujahtaa tänä jouluna ennen muuta jotain syötävää mutta myös muuta hemmottelua.

– Lemmikkien lahjapaketteihin pakataan perinteisesti paljon leluja, herkkuja ja pehmeitä petejä, kertoo Faunattaren markkinointivastaava Eeva Ahervuo

Hänen mukaansa suosittuja ovat edelleen myös hieman luksusta sisältävät lahjat, kuten timanttipannat ja vaatteet.

Uudentyyppisiä lahjojaovat lemmikkien terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tuotteet, kuten lemmikkien aktivointilelut ja lahjakortit.

– Lahjakortteja hankitaan esimerkiksi turkin-, kynsien- ja hampaidenhoitoon, Ahervuo mainitsee.

Hänen mukaansa yksi voimakkaasti erottuva jouluteema on myös hyväntekeväisyys, jonka myötä joululahjoja annetaan kodittomille lemmikeille.

– Lahjoitettavaksi ostetut tuotteet toimitetaan myymälöistämme eteenpäin paikallisiin löytöeläintaloihin, joissa ne ilahduttavat kodittomia eläimiä, Ahervuo kertoo.

Kannattaa muistaa, että myös lemmikit nauttivat aineettomista lahjoista. Tällainen on esimerkiksi kiireetön aika yhdessä omistajan kanssa. Karvatassut pitävät pitkistä lenkeistä, leikkimisestä ja aktivoimisesta.

– Arvosta lemmikkisi yksilöllistä luonnetta. Anna arkatassulle sen kaipaama oma rauha. Touhutassu taas kannattaa ottaa mukaan puuhailuun, lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri opastaa joulunajan tiedotteessaan.

Kirjoittaja: Eija Marja-aho