Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt alkoi myräkkä! Täällä talvimyrsky riehuu ankarimmin

Ilmatieteen laitos varoittaa sakeasta lumipyrystä, joka riehuu parhaillaan akselilla Rauma–Lappeenranta.

Tilannetta on pahentanut kova tuuli, joka on yhdessä lumentulon kanssa aiheuttanut erittäin huonon ajokelin.

Esimerkiksi Pirkanmaalla alkuiltaan mennessä on ollut kymmenkunta kolaria ja kymmenkunta vahingontorjuntatehtävää pelastuslaitokselle. Lunta on kertynyt puihin runsaasti.

Ilmatieteen laitoksen twiitin mukaan sakea lumipyry on odotetusti alkanut aiheuttaa puustovahinkoja sekä sähkökatkoksia.

Yötä kohden vaikutukset laajenevat entisestään lumikertymän edelleen kasvaessa ja laajentuessa.

Ainakin toistaiseksi maan etelärannikko on saanut olla lumentulolta suhteellisen rauhassa.

Lumipyryn tilanneseurantaa! Sakea lumipyry on odotetusti alkanut aiheuttaa puustovahinkoja sekä sähkökatkoksia. Yötä kohden vaikutukset laajenevat entisestään lumikertymän edelleen kasvaessa ja laajentuessa. pic.twitter.com/b0tpXesF9n — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) December 18, 2019

Tänään maan etelä- ja keskiosassa pyryttä ja #ajokeli huononee! Vasemmalla sateen olomuodot (sin=lumi,vihr=vesi,orans=räntä) ja sateen voimakkuus värin tummemmilla sävyillä. Oikealla puuskatuulet. #Myrsky on voimakkaimmillaan iltapäivällä ja uutta lunta voi kertyä jopa 25cm. #sääpic.twitter.com/qffuujhHN6 — Ilmatieteen laitos (@meteorologit) December 18, 2019