Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun linnan ympäristöstä suunnittelukilpailu – alueelle luvassa laivaterminaali ja Historian museo

Linnanniemen kehittämisen suuntaamiseksi esitetään käynnistettäväksi kansainvälinen ideakilpailu. Tavoitteena on löytää Turun linnan ympäristön ja Aurajokisuun länsirannan alueelle kattava kokonaisidea. Kilpailun on tarkoitus käynnistyä tammikuussa, ja palkintosummana jaetaan 220 000 euroa.

Kilpailualue kattaa Turun linnan ympäristön ja Aurajokisuun länsirannan alueet.

Kilpailualueesta valtaosa kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin (rky) ja Turun kaupunkiseudun maa-kuntakaavan suojeltaviin rakennetun ympäristön kokonaisuuksiin. Linna ja sen viereiset makasiinit ovat lailla suojeltu muinaisjäännös sekä osayleiskaavan suojelukohde.

Alueelle on tulossa myös matkustaja- ja rahtilaivaliikenteen yhteisterminaali. Toukokuussa 2019 kaupunginhallitus valitsi myös tulevan Historian museon sijaintipaikaksi Turun linnan ympäristön. Rakentaminen voisi päätöksen mukaan käynnistyä yhteisterminaalihankkeen toteutumisen jälkeen vuoden 2026 alusta lukien, mikä mahdollistaa hyvin museohankkeen valmistumisen kaupungin juhlavuodeksi 2029.

Turun kaupunginhallitus käsittelee asiaa torstaina 19. joulukuuta.