Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulunajan kaukojuniin pamahtaa jopa 600 000 matkustajaa – lue tästä poikkeusaikataulut

Joulun suosituimmat junareitit suuntautuvat Helsingistä pohjoisen suuntaan, erityisesti Tampereelle, Rovaniemelle, Seinäjoelle ja Ouluun.

Myös Helsingistä Turkuun matkustetaan paljon. Joulun aikana kotimaan kaukojunissa tehdään noin 600 000 matkaa, kertoo VR tiedotteessaan.

Tänä vuonna menoliikenne jakautuu usealle päivälle ja moni lähtee matkaan jo joulua edeltävällä viikolla.

Lähtöliikenteen matkustuspiikit osuvatkin perjantain 20. joulukuuta ja maanantain 23. joulukuuta väliselle ajalle. Paluuliikenne taas on vilkkaimmillaan tapaninpäivänä.

Erityisesti kauemmas matkaavat suunnittelevat ennakkoon, ja moni ostaa lippunsa hyvissä ajoin.

Tämä näkyy varsinkin yöjunien makuu- ja autopaikoissa, jotka alkavat olla joulun osalta täynnä. Päiväjuniin löytyy kuitenkin vielä hyvin istumapaikkoja.

Tällainen on joulun ja uudenvuoden poikkeusliikenne:

Kaukoliikenteessä VR on lisännyt ylimääräisiä junavuoroja joulunalusviikonlopun menoliikenteeseen.

Jouluaattoiltana 24. joulukuuta ja joulupäivän aamuna 25. joulukuuta ajetaan poikkeusaikatauluin, ja tapaninpäivänä 26. joulukuuta sunnuntaiaikataulujen mukaan.

VR:n ja HSL:n lähijunat ajetaan pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan 24.–26. joulukuuta VR:n lähiliikenteessä on poikkeuksia jouluaaton iltapäivästä alkaen noin kello 16 joulupäivään noin kello 12 asti. HSL-junien aikatauluissa poikkeuksia on joulupäivänä noin kello 10 asti.

Uudenvuodenpäivänä 1. tammikuuta kaukoliikenteen junat ajetaan pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan ja aamuun on lisätty muutamia lisävuoroja.

Sekä VR:n että HSL:n lähijunat ajetaan uudenvuodenaattona 31. joulukuuta perjantaiaikataulujen mukaan, uudenvuodenpäivänä noudatetaan sunnuntaiaikatauluja.

Lisäksi L-, I- ja P-junilla on lisävuoroja uudenvuodenyönä. Loppiaisena 6. tammikuuta ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan sekä kauko- että lähiliikenteessä.