Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat Espoon kemikaalimurrosta: Helsingin poliisi etsi epäilyjä laivasta – Silja Serenaden lähtö myöhästyi

Helsingin poliisilla oli maanantaina suuri operaatio Olympiaterminaalissa, missä on suoritettu useita kiinniottoja. Poliisi on etsinyt tiettävästi viittä henkilöä.

Tapaukset liittyvät Espoon Karamalmin tapahtumiin.

Yle kertoi, että Silja Linen matkustajalaiva jumittui satamaan poliisin etsintäoperaation ajaksi.

– Matkustajilla ei ole vaaraa, tilanne on poliisin hoidossa. Laivan lähtöajasta ei toistaiseksi ole tietoa, sanoi viestintäjohtaja Marika Nöjd Silja Linelta kello 17 jälkeen Ylelle.

Poliisi poistui laivalta puoli kuuden aikaan maanantai-iltana. Risteilijä Serenade pääsi lähtemään noin kello 17.40 eli noin puoli tuntia myöhässä aikataulustaan.

MTV:n mukaan poliisit etsivät henkilöitä laivan hyteistä. Tietoa ei kuitenkaan ole siitä, yrittivätkö etsityt henkilöt paeta maasta.

Maanantaina puolenpäivän jälkeen Karapellontie 6:een tunkeutui henkilöitä, jotka poliisin mukaan etsivät jotakin.

Poliisin saamien tietojen mukaan tunkeutujat olisivat olleet naamioituneita, tummiin pukeutuneita henkilöitä.

Espoossa yksi henkilö loukkaantui lievästi ja hänet vietiin jatkohoitoon. Tekijät pakenivat paikalta.

Karapellontie 6:ssa sijaitsee Algol Chemicals, joka välittää yli sadan eri valmistajan teollisuus- ja erikoiskemikaaleja teollisuustuotannon prosesseihin.

Poliisi pyytää havaintoja mustasta Volkswagen Passat henkilöautosta, joka on vuosimallia 2010 ja sen ulkomaan rekisteritunnus ZX28953.

Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi tai puhelimitse numeroon 029 541 3031.