Sigyn palaa Aurajokeen keväällä 2020 ja avataan yleisölle seuraavana kesänä

toimitus

Museoalus Sigynin säätiö on valinnut laivan uudeksi puosuksi Jarmo Isosompin 1.1.2020 alkaen. Isosomppi on pitkäaikainen työntekijä Forum Marinum merikeskuksen museolaivoilla työskenneltyään Suomen Joutsenen puosuna vuosina 2005 - 2012 ja Sigynin laivapuuseppänä vuodesta 2013 alkaen. Sigynin uutena laivapuuseppänä ja puosun sijaisena toimii Marko Nikula.

Sigyniä on kunnostettu Ruissalon telakalla kesästä 2018 alkaen. Ainutlaatuisen museoaluksen kylkien kaaret ja laudoitus on kunnostettu. Ahterin lahonneet puuosat on vaihdettu. Skantäkki ja kansipalkit on myös uusittu. Suurien kokonaisuuksien lisäksi kunnostuksessa käsitellään myös pikkutarkkoja yksityiskohtia, kuten keulan ja ahterin koristemaalauksia.

Parhaillaan on menossa rungon riveäminen, joka tiivistää saumat ja myös jäykistää laivan runkoa.

Pitkälle edennyt kunnostushanke on edennyt aikataulussaan, ja laiva hinataan takaisin Aurajokeen tutulle paikalleen Varvintorin edustalle toukokuussa 2020.

Kaikilta osin viimeisteltynä Sigyn avataan yleisölle kesäksi 2021. Tällöin laivalle kaavaillaan avattavan myös sen kiehtovasta historiasta kertovaa näyttelyä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut