Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen kysely paljastaa kansanedustajien kannan: erityisluokista luopuminen oli virhe

Selkeä enemmistö kansanedustajista haluaa peruskouluihin lisää erityisluokkia, selviää Ylen kyselystä.

Viime vuosina erityiskouluja ja -luokkia on vähennetty, jolloin erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat yhä useammin yhdessä muiden kanssa yleisopetuksen luokissa.

Kansanedustajien mielestä tämä ei enää olekaan hyvä suunta. Enemmistö, eli 74 prosenttia kansanedustajista vastaa, että erityisluokkien määrää pitäisi lisätä.

Etenkin vuoden 2010 perusopetuslain muutoksen jälkeen erityisluokkien määrää on vähennetty. Opettajien ammattijärjestö OAJ:ssa on seurauksia on pidetty huolestuttavina sekä monen erityislapsen vanhempi on Ylen mukaan kertonut, että lapsen tarvitsema tuki ei ole siirtynyt tavalliselle luokalle.

Erityistä tukea tarvitsevilla lapsilla voi olla esimerkiksi ongelmia oppimisessa tai käytöksessä.

Kansanedustajien kannat jakautuvat niihin, jotka haluaisivat erityisluokat takaisin ja niihin, jotka kannattavat inkluusiota (kuten erityistä tukea tarvitsevien lasten sijoittamista yleisopetuksen luokkiin), mutta toivovat lisää opettajia tai pienempiä luokkakokoja.