Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junavuoroja ja istumapaikkoja lisätään – VR laskee myös lähiliikenteen hintoja

Junaraiteille tulee runsaasti lisää vuoroja, kun aikataulukausi vaihtuu 15. joulukuuta. Vuorotarjonta paranee etenkin pääradalla, ja suosituimpiin vuoroihin tulee myös lisää istumapaikkoja.

Matkustaminen helpottuu ja nopeutuu useiden kaupunkien välillä. Esimerkiksi Oulun ja Helsingin välillä kaikki vuorot muuttuvat vaihdottomiksi, ja matka-ajat nopeutuvat keskimäärin 13–18 minuuttia.

Lisäksi junalipun hinnat laskevat Järvenpäässä ja Hyvinkäällä lähijunissa kerta-, sarja- ja kausilippujen osalta.

Marraskuussa matkustus kasvoi kotimaan kaukojunissa eniten Helsingin ja Oulun, Helsingin ja Jyväskylän sekä Helsingin ja Tampereen välillä. Kaikilla näillä väleillä matkustus on kasvanut 23 prosenttia kolmen vuoden aikana.

Vuodessa matkustus on kasvanut 8 prosenttia. Yhteensä kotimaan kaukoliikenteessä on tehty kuluvana vuonna lähes 13 miljoonaa matkaa.

– Merkittävästi lasketut hinnat, parantunut vuorotarjonta ja nopeammat matka-ajat saavat aina vain useamman suomalaisen valitsemaan edullisen, mukavan ja nopean junan yksityisautoilun tai lentämisen sijasta. Juna on myös helppo valinta puhtaamman ilmaston puolesta, sanoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola tiedotteessa.