Turun pääkirjasto laajentaa aukioloaikojaan – vain 11 päivänä kiinni ensi vuonna

Turun pääkirjasto sijaitsee Vähätorin välittömässä läheisyydessä. Ville Mäkilä

toimitus

Turun kaupunginkirjasto on tehnyt päätöksen laajentaa pääkirjaston aukioloaikoja vuonna 2020, tiedottaa Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala. Suurin muutos laajennetuissa aukioloajoissa on, että pääkirjasto on vuodessa vain 11 päivänä kiinni, kun aikaisemmin kiinniolopäiviä on ollut 17.

Pääkirjasto tulee jatkossa olemaan auki loppiaisena, pääsiäislauantaina, helatorstaina, helluntaina, pyhäinpäivänä ja itsenäisyyspäivänä kello 11–17.

– Yli kymmenessä vuodessa asiakkaiden odotukset palvelun saavutettavuudelle ovat muuttuneet yhteiskunnan ja palveluiden ollessa auki yhä laajemmin läpi vuoden kaikkina päivinä, kirjastopalvelujohtaja Rebekka Pilppula avaa päätöksen syitä tiedotteessa.

Lisäksi aukioloajat tulevat muuttumaan niin, että lauantain ja sunnuntain aukiolot yhtenäistyvät kello 11–17. Aikaisemmin pääkirjasto on ollut lauantaisin auki klo 10–16 ja sunnuntaisin klo 12–18.

Turun pääkirjaston aukioloajat 1.1.2020 alkaen:

• ma–pe kello 9–20

• la–su kello 11–17

• loppiainen, pääsiäislauantai, helatorstai, helluntai, pyhäinpäivä ja itsenäisyyspäivä kello 11–17

• uudenvuodenaattona, kiirastorstaina, vappuaattona, juhannuksen aatonaattona, jouluaatonaattona kello 9–17.

• Kirjasto on kiinni seuraavina juhlapyhinä: uudenvuodenpäivä, pitkäperjantai, pääsiäissunnuntai, toinen pääsiäispäivä, vapunpäivä, juhannusaatto, juhannuspäivä, juhannuksen jälkeinen sunnuntai, joulupäivä ja tapaninpäivä

• Jouluaattona pääkirjasto on edelleen vapaaehtoisesti auki. Tämä tarkoittaa sitä, että aukiolo katsotaan joka vuosi erikseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu