Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raportti: lähes joka kuudes suomalainen lainaa rahaa ostaakseen joululahjoja – monella on huolia rahojensa riittävyydestä jouluna

15 prosenttia suomalaisista kuluttajista kertoo joskus lainaavansa rahaa tai käyttävänsä luottokorttinsa luottorajan täyteen lahjojen ostamiseksi. 18 prosenttia suomalaisista vastaajista kertoo kuluttavansa enemmän rahaa joululahjoihin kuin heillä olisi varaa.

Lähes 30 prosenttia suomalaisista on huolissaan rahojensa riittävyydestä jouluostoksiin. Luku selviää Intrumin European Consumer Payment -raportista. Tammikuu näyttäisikin olevan joka viidennelle suomalaiselle taloudellisesti vuoden vaikein kuukausi.

– Jos haluaa välttyä ikäviltä yllätyksiltä tammikuussa, kannattaa päättää joulun budjetti etukäteen ja pyrkiä pitäytymään suunnitelmassa, Intrum Oy:n myyntijohtaja Juha Iskala toteaa tiedotteessa.

– Veronpalautusten siirtyminen aikaisemmaksi saattaa myös vähentää käytettävissä olevia tuloja joulun aikaan aiempaan verrattuna, hän jatkaa.

Kun suomalaisten vastauksia vertaillaan Euroopan keskiarvoihin, näyttää siltä, että rahojen riittävyydestä joululahjoihin murehditaan kautta Euroopan, kun sen keskiarvo on 26 prosenttia.

Eurooppalaisista keskimäärin 23 prosenttia sanoo käyttävänsä rahaa joululahjoihin enemmän, kuin mihin heillä olisi varaa. Samaten 29 prosenttia eurooppalaista sanoo, että tammikuu on heille taloudellisesti vuoden hankalin kuukausi.

Raportin tulokset pohjautuvat Intrumin Euroopan laajuiseen tutkimukseen, johon osallistui 24000 18–65-vuotiasta kuluttajaa 24 Euroopan maasta.