Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ensi vuonna tämän ei pitäisi olla epäselvää – taksimatkustajalla oikeus tietää matkan kokonaishinta tai hinnan perusteet

Taksien hintojen ilmoittamistapa yhtenäistyy ensi vuoden helmikuusta alkaen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin määräys tukee hinnoittelun ymmärrettävyyttä, selkeyttä ja havainnoitavuutta.

Määräyksellä velvoitetaan ilmoittamaan taksimatkan hinta tai hinnanmääräytymisen perusteet matkustajalle ennen matkan alkua kirjallisesti taksin ulkopuolella. Hinnasto tulee esittää siten, että se on matkustajan mahdollisimman helposti havaittavissa.

– Antamamme määräys parantaa matkustajien mahdollisuuksia tutustua hintatietoihin ennen matkaa yhtenäistämällä tapaa, miten matkustajille ilmoitetaan hintatietoja, toteaa Traficomin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää tiedotteessa.

Matkustajalla on oikeus saada tietoa matkan kokonaishinnasta tai hinnan määräytymisen perusteet. Määräys koskee yksinomaan yksittäisiä palvelutilanteita, eli taksiasemalta alkavia taksimatkoja sekä muutoin ennalta tilaamatta tai varaamatta alkavia matkoja.

Määräys oli julkisella lausuntokierroksella ja lausuntojen perusteella hinnastosta poistettiin vertailuhinta.

– Saimme paljon palautetta koskien vertailuhinnan ilmoittamista hinnastossa. Palautteessa tuli esiin näkökulmia esimerkiksi siihen, että vertailuhinnan ilmoittaminen voi antaa matkustajalle joissain tilanteissa väärän kuvan hintatasosta, toteaa Sillanpää tiedotteessa.