Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisää reaaliaikaisia aikataulunäyttöjä Föli-alueelle

Turun kaupunkiseudun kuntien linja-autopysäkeille asennetaan lisää aikataulunäyttöjä. Aikataulunäyttöjä asennetaan nyt ensimmäistä kertaa katuverkon ulkopuoliselle maantiealueelle. Pysäkkinäyttöjen rahoituksesta vastaa ELY-keskus. Myös kunnat ovat rahoittaneet omien keskusta-alueidensa näyttöjä. Pysäkkinäytöt toteutetaan osana Turun kaupunkiseudun MAL-ohjelmaa.

Hankitut näytöt ovat ulkoasultaan vastaavia kuin Turun seudullisen viranomaisen (Föli) omistaman järjestelmän näytöt ja järjestelmät myös siirtävät tietoa keskenään. Näytöt ilmoittavatkin tapauskohtaisesti molempien viranomaisten vuorot. Pysäkkinäyttöjen asennukset pyritään saamaan valmiiksi parin viikon kuluessa. Yhteensä uusia näyttöjä tulee 65 kappaletta.

Näyttöjä asennetaan Turun, Kaarinan, Paraisten, Paimion, Liedon, Auran, Ruskon, Raision, Maskun ja Mynämäen kuntien alueille. Föli-kuntien alueelle asennetaan lisää aikataulunäyttöjä. Lisäksi näyttöjä asennetaan niille Turun seudulla liikennöivien linjojen varsille, joilla sellaisia ei ole ollut ollenkaan.

Uutena aikataulunäyttöjärjestelmän piiriin tulevat Paraisten, Paimion, Auran ja Masku, Nousiainen, Mynämäki –suunnat. Yhteensä uusia näyttöjä asennetaan pysäkeille 65 kappaletta.

Matkustaja näkee näytöltä, koska seuraava linja-auto saapuu pysäkille. Ilmoitettu aika perustuu linja-autojen reaaliaikaiseen seurantaan. Jos linja-auto on myöhässä, asiakas näkee näytöltä, koska auto on saapumassa.