Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun ammattikorkeakoulu Linnankadun taidekampuksen päävuokralaiseksi

Turun ammattikorkeakoulu on solminut jatkovuokrasopimukset Linnankadun taidekampuksen tiloista osoitteessa Linnankatu 54–60. Kiinteistöt omistaa julkisen alan työeläkevakuuttaja Keva.

Vuokrasopimukset koskevat Turun AMK:n Taideakatemian ja Turun konservatorion käytössä olevia kiinteistöjä. Turun konservatorion toimintaa jatkava Turun musiikinopetus Oy (TMO) jatkaa tiloissa AMK:n alivuokralaisena. Turun konservatorion toiminta ja Sigyn-salin palvelutarjonta jatkuvat ennallaan.

– Ensimmäistä kertaa Turun AMK:n Taideakatemian historiassa kaikki esittävien taiteiden ja musiikin koulutukset tulevat olemaan saman katon alla, kun sirkuskoulutus siirtyy Linnankadulle Sepänkadulta vuoden 2020 aikana, iloitsee Taideakatemian koulutusjohtaja Timo Tanskanen. Uusi tilaratkaisu mahdollistaa Turun AMK:n taidekoulutuksen pitkäjänteisen kehittämisen.

Turun kaupunki on perustanut Turun musiikinopetus Oy:n (TMO). Yhtiöön siirtyy 1.1.2020 liikkeenluovutuksella Turun konservatorion ammatillinen koulutus ja taiteen perusopetus sekä Turun seudun musiikkiopiston taiteen perusopetus.

– On hienoa, että Turun konservatorion ja musiikkiopiston vilkas toiminta voi jatkua tutuissa tiloissa Linnankadulla ja Mestarinkadulla. Turun konservatorio on ollut Linnankatu 60:n tilojen käyttäjänä vuodesta 1994 asti, jolloin Kevan toteuttama peruskorjaus valmistui. Uutta mielenkiintoista virtaa ja pöhinää on luvassa, kun AMK:n sirkuksen koulutus muuttaa muiden esittävien taiteiden seuraan Linnankadulle, Turun konservatorion ja musiikkiopiston rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen toteaa.