Tino Ahlgrenille arvostettu palkinto –  Turkulaislaulaja ylsi merkittävään saavutukseen

Kari Martiala

Turkulainen Tino Ahlgren, 29, palkittiin viime maanantaina Helsingissä arvostetulla Kullervo Linnan Säätiön palkinnolla. Ahlgren kohosi samalla hyvään seuraan, sillä aikaisempia palkinnon saajia ovat muun muassa Eino Grön, Markus Allan, Paula Koivuniemi, Suvi Teräsniska ja Tuure Kilpeläinen

– Palkinto tuli ihan puskista. Olin juuri Virossa keikalla, kun soitto tuli ja ehdin jo miettiä, etten ole osallistunut mihinkään kilpailuun. Oli hienoa päästä mestareiden joukkoon.

Ahlgrenin saaman palkinnon arvoa korostaa sekin, että vuodesta 1989 lähtien jaettu palkinto luovutettiin nyt viimeisen kerran.

Säätiön edustajien mukaan Ahlgrenin palkitsemisen perusteina oli ”valloittaa tapa tulkita suomalaista iskelmäaarteistoa turkulaisen tanssiorkesterin kanssa”.

– Fanitan vanhoja Suomi-filmejä ja olen poiminut niistä unohtuneita klassikoita aina 1940-luvulta saakka ja tuon ne tähän päivään tanssikansan iloksi. Säätiölle oli tärkeää myös ohjelmiston monipuolisuus ja tanssittavuus, Ahlgren sanoo.

Kullevo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikintekijöille ja muusikoilla. Säätiön tarkoituksena on edistää iskelmä- ja tanssimusiikin luomista ja esittämistä Suomessa.

Maanantaina saivat oman tunnustuksesa Säätiöltä myös Eini ja tanssiorkesteri Neloset.

Ahlgrenilla oli monta syytä juhlaan, sillä palkinnon lisäksi myyntiin ilmestyi miehen ensimmäinen oma albumi, Tulen vielä takaisin.

– Olen yllättävän tyytyväinen albumiin. Tykkään tehdä mahdollisimman hyvin ja oli jännittävää luoda jotakin ihan omaa. Ehdin miettiä, että onkohan tämä sitä mitä pitääkin, Ahlgren sanoo.

Levyntekoprosessia helpotti tuottaja Jari Puhakan rooli. Monipuolisena musiikin ammattilaisena tunnettu Puhakka toimii muun muassa kapellimestarina ja suurissa tv-tapahtumissa.

Albumille on poimittu klassikoita esimerkiksi Toivo Kärjen, Vexi Salmen, Raul Reimanin, Veikko Samulin ja Sauvo Puhtilan tuotannosta.

Albumirintamalla on tapahtumassa muutakin uutta, sillä keväällä äänitetään Tino Ahlgrenin yhtyeen albumi ja sen jälkeen käynnistyvät yhtyeen ja Aki Samulin albumin äänitykset.

Ahlgrenin yhtyeineen ovat viime Vapusta alkaen keikkailleet yhdessä Aki Samulin kanssa LOVE-nimellä.

– Olemme olleet tosi tyytyväisiä ja kiitosta tulee myös tanssikansalta ja järjestäjiltä. Meillä on koko illan viihdyttävä paketti, jossa kaksi illan seteistä laulaa Aki ja kaksi minä.

Ja kun lavalla on samaan aikaan seitsemän miestä, meno on sen mukaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää