Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meyer Turku, Elomatic ja Cadmatic lahjoittivat 1,2 miljoonan euron arvoiset professuurit Turun yliopistolle

Turun alueen merkittävät yritykset Meyer Turku, Elomatic ja Cadmatic tukevat Turun yliopiston uusien diplomi-insinöörikoulutusten kehittämistä kahdella lahjoitusprofessuurilla, tiedottaa Turun yliopisto.

Meyer Turku lahjoittaa toisen viisivuotisen professuurin ja Elomatic yhdessä samaan konserniin kuuluvan Cadmaticin kanssa toisen. Lahjoitusprofessuurien rahallinen arvo on yhteensä noin 1,2 miljoonaa euroa. Yritysten lahjoitusprofessuurit on suunnattu kone- ja materiaalitekniikkaan, joissa yliopisto aloittaa ensi vuoden syksyllä uudet diplomi-insinöörien koulutukset.

– Korkeatasoinen insinöörikoulutus on meille tärkeää, sillä työntekijöidemme älykkäät ja luovat ratkaisut laivojen suunnittelussa ja tuotannon optimoinnissa pitävät meidän kilpailukykyisinä myös jatkossa, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer sanoo tiedotteessa.

– Haluamme kantaa yhteiskuntavastuuta ja panostaa alueen hyvinvoinnin kehittämiseen. Elomatic täyttää ensi vuonna 50 vuotta, ja diplomi-insinöörikoulutusten kehittäminen Turussa on oivallinen tapa juhlistaa pitkää ja menestyksekästä toimintaamme. Samalla onnitelemme ensi vuonna sata vuotta täyttävää Turun yliopistoa, Elomaticin toimitusjohtaja Patrik Rautaheimo kertoo tiedotteessa.

Turun yliopiston rehtori Jukka Kola on kiitollinen lahjoituksista ja painottaa, että alueen yritysten tuki on välttämätöntä koulutuksen kehittymisen kannalta.