Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hansakorttelin liki 25 miljoonan remontti valmistui

Hansakorttelin vuonna 2016 käynnistyneet uudistustyöt ovat valmistuneet. Mittavassa uudistuksessa parannettiin Hansakorttelin viihtyisyyden lisäksi esteettömyyttä ja energiatehokkuutta, tiedottaa Hansakortteli.

Korttelissa on parannettu viihtyisyyttä, esteetöntä kulkua ja löydettävyyttä 15 miljoonalla eurolla. Vuokrattavien tilojen uudistuksiin investoitiin 8 miljoonaa euroa ja kauppakeskuksen energiatehokkuutta ja talotekniikkaa parannettiin 1,8 miljoonalla eurolla.

– Uudistettu Hansakortteli vahvistaa koko Turun ydinkeskustan vetovoimaa. Uudistustöissä on huomioitu toiveet muun muassa helppokulkuisuudesta ja vaikkapa vaatesäilytysmahdollisuudesta. Olemmekin jo saaneet paljon positiivista palautetta uusista tiloista niin asiakkailta kuin vuokralaisiltammekin, Hansakorttelin kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen kertoo tiedotteessa.

Hansakorttelin arkkitehtisuunnittelusta vastasivat tiiviissä yhteistyössä suunnittelutoimisto Amerikka yhdessä turkulaisen Schauman Arkkitehdit Oy:n kanssa.

– Uudistuksessa keskeistä oli kehittää Hansakorttelin avaruutta ja kulkuyhteyksiä. Olemme poistaneet näköesteitä ja uusimme opastusta, mikä helpottaa löydettävyyttä. Lisäksi kiertokulku Hansakorttelissa on parantunut merkittävästi, sillä olemme avanneet uusia käytävä-, liukuporras- ja hissiyhteyksiä”, sanoo Olli-Pekka Vaija suunnittelutoimisto Amerikasta tiedotteessa.

Lisäksi huomattavia investointeja on tehty energiatehokkuuden, logistiikan ja kierrätyksen sekä olosuhteiden parantamiseen. Myös kaukokylmään liitettyä jäähdytysverkkoa on laajennettu ja tekniseen turvallisuuteen on panostettu aiempaa enemmän.

Uudistuksen kruunuksi nousee uusi Pilvi-valoteos Hansatorin yllä. Siinä toistuu vuodenaikojen väritys ja tunnelma. Pilvi elää myös mukana kauppakeskuksen päivittäisessä toiminnassa. Teoksen on suunnitellut valosuunnittelija Tuomas Honkanen

Hansakorttelissa tehdään pienempiä viimeistelytöitä vielä alkuvuodesta 2020 ennen kevään varsinaisia avajaisia.