Mälikkälä-Kuninkojan metsän suojelusta kuntalaisaloite

toimitus

Mälikkälä-Kuninkojan aarniometsän suojelua koskeva kuntalaisaloite luovutetaan tiistaina 3. joulukuuta kello 10 Turun kaupungin päättäjille. Aloitteen vastaanottavat Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja Saara Ilvessalo

Raision kaupungin päättäjille aloite luovutetaan keskiviikkona 4. joulukuuta kello 16. Aloitteen vastaanottavat kaupunginhallituksen puheenjohtaja Elisa Vuorinen ja kaupunginjohtaja Ari Korhonen

Aloitteessa esitetään, että Mälikkälä-Kuninkojan metsästä tehdään kuntalaisten yhteinen luonnonsuojelualue ulkoilureitistöineen ja opastuksineen.

Aloitteen pohjaksi on laadittu selvitys, jossa ilmeni uutta tietoa metsän ainutlaatuisista luontoarvoista. Aloitteessa kerrotaan, että alue on Ruissaloon verrattavissa oleva havupuuvaltainen ikimetsä, jollaisia ei enää juuri ole. Etelä-Suomessa ikimetsien osuus on promilleluokkaa ja sekin on supistumassa.

Selvityksen asiantuntijoina ovat olleet Ari Karhilahti Turun yliopistolta ja Janne Tolonen Valoniasta.

Kuntalaisaloitteessa ovat mukana Turkuseura, Raisio-Seura, Turun Pientalojen Keskusjärjestö, Raision Omakotiyhdistys, Länsi-Turun asukasyhdistys, Runosmäkiseura, Teräsrautelan Omakotiyhdistys, Mälikkälän Omakotiyhdistys, Suikkilan Omakotiyhdistys, Turun luonnonsuojeluyhdistyksen Metsäryhmä, Raision Rinkka ja Raisionjokilaakson luonnonsuojeluyhdistys.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut