Kupittaan urheiluhallin edessä olevat parkkipaikat palautetaan

toimitus

Moottoriajoneuvojen läpiajo Kupittaan urheiluhallin edustalla, Tahkonaukion ja Blomberginaukion välillä estettiin elokuussa 2019 fyysisin rakentein. Kyseessä on vuoden pituinen kokeilu, jolla halutaan lisätä alueen liikenneturvallisuutta ja puiston viihtyisyyttä.

Läpiajo on ollut kiellettyä jo kauan. Kiellosta ovat jo aiemmin kertoneet urheiluhallin edustalla olevat liikennemerkit, mutta kieltoa on rikottu yleisesti ja alueella on myös pysäköity väärin.

Kokeilun sujumista tarkastellaan kolmen kuukauden välein, jotta järjestelyihin voidaan tehdä tarkennuksia kokemusten ja saadun palautteen mukaisesti.

Marraskuun lopulla (26.11.) tehdyn ensimmäisen välikatsauksen perusteella Tahkonaukion liikennejärjestelyjä muutetaan niin, että kesällä käyttöön otettu saattokaista siirretään keilahallin pääsisäänkäynnin edestä pysäköintialueen eteläreunaan, yhdistetyn jalkakäytävän ja pyörätien viereen.

Palautteen perusteella nimenomaan liikenteen kiertosuunnan havaitseminen ja uuden saattokaistan käyttäminen on ollut haastavaa, jolloin saattoliikenne on pakkautunut keilahallin edustalle toisin kuin mihin järjestelyillä tähdättiin.

Edelleen kielteistä palautetta on tullut siitä, että uuden saattokaistan vuoksi keilahallin edustalta poistettiin 11 pysäköintipaikkaa. Nämä paikat palautetaan nyt pysäköintikäyttöön, kun saattokaista siirretään Tahkonaukion eteläreunaan, missä pysäköintipaikkoja pitää vähentää vain neljä paikkaa.

Kaikkiaan kokeilusta on saatu verrattain vähän palautetta kaupungin palautejärjestelmään: kaikista 22 palautteesta kuusi oli myönteistä, 14 kielteistä ja kaksi neutraalia palautetta. Kokeilu vaikuttaa harmittaneen eniten keilailua harrastavia henkilöitä. Urheilu- ja keilahallin käyttäjät ovatkin keränneet 590 allekirjoitusta vetoomukseen, jossa pyydetään liikennejärjestelyjen ja keilahallin edustan 11 pysäköintipaikan palauttamista ennalleen.

Kupittaanpuiston ja urheiluhallin liikunta- ja virkistyspaikkojen käyttäjiä kehotetaan pysäköimään ensisijaisesti Blomberginaukion suurille pysäköintialueille. Saattoliikenne sujuu edelleen Blomberginaukiolle, Blomberginaukion pään saattolenkille ja Tahkonaukiolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää