Parkin kentän kuntalaisaloite keräsi tuhansia allekirjoittajia: "Kenttä pitää säilyttää sellaisena kuin se nyt on"

Havainnekuva Parkin kentän suunnitelmasta. K2S

Tomi Kangasniemi

Parkin kentän alueelle on tulossa asemakaavamuutos, joka toisi kentän ympärille useita kerrostaloja. Nyt kaavasta on jätetty kuntalaisaloitteet.

Pelasta Parkin kenttä ja Rädda Barkplanen Parkin kentän alueen säilyttämiseksi ainoastaan liikunnan ja urheilun tarpeisiin keräsivät yhteensä 3581 allekirjoittajaa.

Aloitteet luovutettiin maanantaina Turun kaupunginjohtaja Minna Arvelle

Aloitteiden takana ovat Hilpi ja Kim Fröman

– Meidän näkemys on, että kenttä pitää säilyttää sellaisena kuin se nyt on. Se on pääsyy, miksi tähän on yksityishenkilöinä lähdetty. Parkin kenttä on 1930-luvulta saakka toiminut urheilukenttänä ja täyttänyt tehtävänsä erinomaisen hyvin, Kim Fröman tiivistää.

Asemakaavanmuutoksesta järjestettiin infotilaisuus vajaa vuosi sitten. Tilaisuudessa tuotiin esiin mahdollisuus, että kenttää supistettaisiin. Rakentamisen aikana kenttä olisi myös pois käytöstä. Nämä seikat huolettavat aloitteiden tekijöitä.

– Olemme asuneet kentän varrella nyt muutaman vuoden ja puhuneet niiden kanssa, jotka kentällä urheilevat. Tosiasia on, että Parkin kenttä toimii hyvin. Nyt ei tarvita lisää rahaa tai väistötiloja, mutta niitä tarvitaan, jos ryhdytään rakentamaan ja kenttä suljetaan muutamaksi vuodeksi, Fröman muistuttaa.

Frömania hämmentää se, miksi uusia asuinrakennuksia halutaan juuri Parkin kentän ympärille. Ketaratien ja Helsinginkadun alueelle kun on jo kaavoitettu kerrostalotontteja.

– Ja Läntisen Pitkäkadun pohjoispäässä on rakennuksia, joiden tilalle olisi järkevää rakentaa uutta. Jos on näin paljon paikkoja, mihin voi uudisrakentamista sijoittaa, niin miksi juuri Parkin kentän alueelle, Fröman kysyy.

Parkin alueen suunnitelmat

Parkin kentän alueelle on tulossa asemakaavanmuutos, joka mahdollistaa Parkin kentän täydennysrakentamisen.

Tavoitteena on muodostaa kortteli, jossa yhdistyvät muun muassa liikunta, asuminen, toimisto- ja liikekäyttö.

Tavoitteena on myös rakentaa uudelleen nykyinen tekojäärata ja -kaukalo /pallokenttä vastaamaan nykystandardeja.

Turun kaupunki on neuvotellut alueen kehittämiseksi kumppanuussopimuksen Kansallis-kehitys Oy:n kanssa. Viitesuunnitelmassa alueelle tulisi liikuntapaikkaolosuhteiden lisäksi liike- ja toimistotilaa sekä merkittävä määrä asuntorakentamista.

Kansallis-kehitys Oy omistaa alueella Pyrkivän urheilutalon kiinteistön. Parkin kentän maa-alue on Turun kaupungin omistuksessa, mutta Pyrkivän urheilutalon tontti on vuokrattu vuoteen 2057 saakka Kansallis-kehitys Oy:lle.

Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi asemakaavanmuutoksen tavoitteet 27. marraskuuta 2018.

Aiheeseen liittyvää

  1. TPS veti väkeä Parkin kentälle 19.2.2019 20:00
  2. Parkin kentän ympäristö muuttuu hurjasti - katso havainnekuva alueen tulevaisuudesta 31.5.2018 20:56
  3. Parkin kentän pelastamisesta yli 2000 allekirjoittajan aloite 14.2.2019 15:20

Kommentoi

Palvelut