Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Parkin kentän kuntalaisaloite keräsi tuhansia allekirjoittajia: "Kenttä pitää säilyttää sellaisena kuin se nyt on"

Parkin kentän alueelle on tulossa asemakaavamuutos, joka toisi kentän ympärille useita kerrostaloja. Nyt kaavasta on jätetty kuntalaisaloitteet.

Pelasta Parkin kenttä ja Rädda Barkplanen Parkin kentän alueen säilyttämiseksi ainoastaan liikunnan ja urheilun tarpeisiin keräsivät yhteensä 3581 allekirjoittajaa.

Aloitteet luovutettiin maanantaina Turun kaupunginjohtaja Minna Arvelle

Aloitteiden takana ovat Hilpi ja Kim Fröman

– Meidän näkemys on, että kenttä pitää säilyttää sellaisena kuin se nyt on. Se on pääsyy, miksi tähän on yksityishenkilöinä lähdetty. Parkin kenttä on 1930-luvulta saakka toiminut urheilukenttänä ja täyttänyt tehtävänsä erinomaisen hyvin, Kim Fröman tiivistää.

Asemakaavanmuutoksesta järjestettiin infotilaisuus vajaa vuosi sitten. Tilaisuudessa tuotiin esiin mahdollisuus, että kenttää supistettaisiin. Rakentamisen aikana kenttä olisi myös pois käytöstä. Nämä seikat huolettavat aloitteiden tekijöitä.

– Olemme asuneet kentän varrella nyt muutaman vuoden ja puhuneet niiden kanssa, jotka kentällä urheilevat. Tosiasia on, että Parkin kenttä toimii hyvin. Nyt ei tarvita lisää rahaa tai väistötiloja, mutta niitä tarvitaan, jos ryhdytään rakentamaan ja kenttä suljetaan muutamaksi vuodeksi, Fröman muistuttaa.

Frömania hämmentää se, miksi uusia asuinrakennuksia halutaan juuri Parkin kentän ympärille. Ketaratien ja Helsinginkadun alueelle kun on jo kaavoitettu kerrostalotontteja.

– Ja Läntisen Pitkäkadun pohjoispäässä on rakennuksia, joiden tilalle olisi järkevää rakentaa uutta. Jos on näin paljon paikkoja, mihin voi uudisrakentamista sijoittaa, niin miksi juuri Parkin kentän alueelle, Fröman kysyy.