Luuvitonen tarjoaa Turussa hurjan suomirock-illan Jussi Hakulisen kera

Teemu Nurmi

Turkulainen Luuvitonen on suomirock-coverbändi, joka tulkitsee äijärokkia isolla otteella ja nostaa vanhan liiton rock-hittejä syvien kansanrivien kuultavaksi ja erityisesti nähtäväksi.

Ohjelmisto rakentuu pitkälti Klamydian radiohittituotantoon nostalgisia klassikoita unohtamatta. Luuvitosen ohjelmistossa on myös Popedaa ja Yötä sekä muun muassa Juliet Jonesin Sydäntä ja Jussi Hakulista.

– Ajatuksena on toteuttaa hitit erittäin isosti alkuperäisiä teoksia kunnioittaen. Tuomme kuitenkin lisämaustetta hillitysti kappaleisiin, kuten kolmeäänistä laulantaa, modifioituja sooloja ja muita pieniä juttuja, joita alkuperäisissä ei välttämättä ole. Tavoitteemme on asetettu korkealle. Kappaleiden pitää tuottaa kunniaa alkuperäisille bändeilleen, laulaja Viki Söderlund määrittelee, mistä Luuvitosessa on kyse.

Luuvitonen päättää keikkavuotensa 2019 Turun Apollossa 7. joulukuuta erikoissetillä. Perusbändin kanssa Apollossa musisoi liuta vierailevia tähtiä. Tunnetuin heistä on Jussi Hakulinen.

– Yleisö kuulee Hakulisen tekemiä Yö-hittejä, mutta myös Yötä, joka ei ole lähtöisin Jussin käsistä, Söderlund kertoo.

Lavalle nousevat myös Klamydian entinen basisti Hantta Viinamäki, joka vaikuttaa tällä hetkellä Loretta Problemsin riveissä sekä kosketinsoittimellaan äänimaailmaa tulee tuottamaan Turku Rock Academyn Tuomas Riihimäki.

Puhallinosaston hoitavat Timo Mansikka-Aho, Sakari Lähdetie sekä Björn Friberg.

Mondo Bizarrosta ja CoverStarsista tuttu Söderlund kertoo, että torvisektio mukailee joulukuun Apollon keikalla muun muassa Popedan biisejä, joissa torvia on käytetty. Söderlund on hankkinut alkuperäiset torvisovitukset Tero Lindbergiltä, joka toimi Popedan trumpetistina.

– Turku Audio toteuttaa ennennäkemättömän valoshown, josta olen hyvin innoissani. Olen esittänyt toiveen siitä, että valoshown pitää olla poikkeuksellisen sävähdyttävä.

Luuvitosen ydinkokoonpanoon kuuluvat Viki Söderlundin lisäksi Janne Rostedt (komppikitara ja taustalaulut),Sami Juusola (soolokitara), Timo Vesterinen (basso), Sami Siirtola (rummut) ja Kim Keinonen (rummut, varamies).

Luuvitonen Turun Apollo Klubilla 7.12. kello 22.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää