Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt jysähti uusi uhka: Koko HSL-junaliikenne seisahtuisi – yhteensä 4 lakkovaroitusta rautateille

Rautateiden myötätuntolakot jatkuvat Posti Oy:n työtaisteluun liittyen, Rautatiealan Unioni RAU ilmoittaa.

VR:n ja Finrailin toimihenkilöt ovat myötätuntolakossa perjantaina 29. marraskuuta aamu kuudesta alkaen vuorokauden verran.

Toimihenkilöt työskentelevät muun muassa henkilö- ja tavaraliikenteen asiakaspalvelussa, lipunmyynnissä, tavaraliikenteen ohjauksessa, taloushallinnossa sekä häiriötiedotuksessa ja häiriötilanteiden ratkaisemisessa. Finrailissa työnseisaus koskee lähinnä liikennesuunnittelijoita.

VR:n HSL- ja E-S -taajamaliikenne pysähtyy maanantaina 2. joulukuuta kello kolme aamuyöllä. Työntekijät tulevat töihin tiistaina kello kolmen jälkeen alkaviin työvuoroihin. Taajamaliikenteen lakko pysäyttää HSL-alueen sekä Etelä-Suomen sm-kalustolla ajettavan liikenteen kokonaan.

VR:n kaukoliikenne ja tavaraliikenne aloittaa työnseisauksen taajamaliikenteen heti lakon päätyttyä. Lakon ulkopuolelle rajataan kokonaan Allegro-liikenne ja muut rajaukset katsotaan yhtiön kanssa. Käytännössä junaliikenne tulee pysähtymään täysin.

Junaliikenne pysähtyy myös 9. joulukuuta kello 7 alkaen, kun rautateiden liikenteenohjaus keskeytyy vuorokaudeksi. Samoin tässä lakossa ainakin Allegro-liikenne rajataan ulkopuolelle.

RAU tiedottaa, että työtaistelun ulkopuolelle rajataan henkeen, terveyteen, ympäristön vaarantumiseen tai yleiseen turvallisuuteen vaikuttavat tehtävät.

– Postin työkiista on ollut surkuhupainen näytelmä seurattavaksi eikä se ratkea ilman vaikuttavia Postin ulkopuolisia tukitoimia, RAU:n puheenjohtaja Tero Palomäki perustelee toimia tiedotteessa marraskuun puolessa välissä.

Tuolloin RAU ilmoitti, että on valmis koventamaan toimia, mikäli riidassa ei löydy sopua. Myötätuntotyötaistelulla tuetaan Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU ry:n taistelua työehtojen heikentämistä vastaan.

Sunnuntai-iltana ilmoitettiin, että riitaan ei löytynyt sopua.