Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liikenne kiristää hermoja Kupittaalla – tämä risteys on suurin ongelma

Kupittaa on viime vuosina kasvanut vauhdilla. Alueelle on rakennettu rutkasti lisää asuntoja ja toimitilaa. Ei siis ihme, että moni kokee, etteivät alueen liikennejärjestelyt pysy kehityksen perässä.

Murheenkryyni alueella liikkuvien mielestä on etenkin Lemminkäisenkadun ja Itäisen Pitkäkadun risteys.

– Tämä on tosi hankala risteys. Olen itse ollut töissä täällä 20 vuotta, ja minä osaan täällä ajaa. Mutta jos esimerkiksi perheenjäsen tulee hakemaan, niin ei tiedä mihin saa kääntyä ja mihin voi pysähtyä. Autoilijat tyyttäilevät hysteerisenä, Anne Eriksson sanoo.

Eriksson kertoo itse liikkuvansa enimmäkseen bussilla, mutta kerran pari viikossa hän tarvitsee autoa.

Risteys on ongelmallinen myös pyöräilijöille. Joni Tahvanainen kulkee päivittäin Itäistä Pitkäkatua ja Tykistökatua. Hän kaipaisi reitille molemmin puolin kulkevaa pyörätietä.

– Risteys on paha. Itäistä Pitkäkatua kun tulee, on pakko vaihtaa tässä risteyksessä puolta. Valaisinpylväät ovat myös aika lähellä pyörätien oikeaa reunaa. Niihin olen meinannut itse törmätä.

Hän harmittelee myös sitä, että jalankulkijat eivät tahdo kävellä kadun oikeassa reunassa ja sähköpotkulautoja jätetään kulkureiteille.

Samanlaisista ongelmista kuulee muiltakin kommentoijilta, jotka haluavat pitäytyä etunimissä. Enimmäkseen kävellen liikkuva Eva valittelee, että pyöräilijät liikkuvat jalkakäytävällä ja autoilijat ajavat päin punaista.

Niin ikään kävellen liikkuva Arttu ei ole kokenut risteysalueella ongelmia, mutta kaveri Aleksi on kriittisempi.

– Pyörällä liikkuminen on ongelma. Ei ole kunnon kävelyteitä eikä pyöräteitä. Nyt pyörät puikkelehtivat joka suuntaan. Se häiritsee autoilijoita. Myös kapea kulkuväylä tässä Tykistökadulla on ongelma.

Turun kaupungilla Kupittaan ongelmat ovat tiedossa, ja niihin ollaan myös puuttumassa.

Ongelmaristeykseen on luvassa helpotusta, sillä pyörätien jatkaminen Tykistökatua Lemminkäisenkadun ja Joukahaisenkadun välille on suunnitelmissa. Sen aikataulua on kiireistetty, mutta päätöksentekoprosessissa se ei vielä ole.

– Siinä pyritään katsomaan kaikki kaistajärjestelyt, ja se tulee selkeyttämään juuri tätä risteystä, liikennesuunnitteluinsinööri Maija Norava Turun kaupungilta lupaa.

Jo pitkään tapetilla ovat olleet myös alueen parkkiongelmat. Tämä tulee esiin myös alueella liikkuvien kommenteissa. Kokemus on, että parkkipaikkoja ei alueella ole tarpeeksi.

Noravan mukaan ongelma johtuu pääosin siitä, että autoilijat etsivät ilmaisia parkkipaikkoja. Alueen parkkihalleista osassa kyllä olisi tilaa.