Ydinkeskustayhdistys: Auransillan sulkeminen olisi vakava virhe

Tomi Kangasniemi

Turun Ydinkeskustayhdistys toivoo kannanotossaan, ettei Auransiltaa suljeta autoliikenteeltä. Sen mukaan sillan sulkeminen olisi vakava virhe samaan aikaan, kun ydinkeskusta on yksi kaupungin kärkihankkeista ja kaiken tekemisen tulisi kohdistua haastavasta muutosvaiheesta selviämiseen.

Yhdistys viittaa esimerkiksi Turun Sanomien (20.11.) uutisointiin otsikolla ”Auransillan ajokiellolle ymmärrystä”. Uutisessa kerrotaan Autoliiton ja Turun Polkupyöräilijöiden kannasta Auransillan ajokiellolle, mutta artikkelissa ei ole haastateltu ainoatakaan Turun keskustan yrittäjää.

Yhdistyksen mukaan koko keskusta kärsii ja erityisesti Kauppahallin ja muutamien Linnankadun liikkeiden tilanne vaikeutuu merkittävästi, mikäli lisärajoituksia yksityisautojen pääsylle keskustaan asetetaan. Lisäksi tulisi muistaa, että poikkeustila keskustassa joka tapauksessa jatkuu työmaiden myötä, eikä tilanne ole missään nimessä vielä normalisoitunut.

Yhdistys muistuttaa myös siitä, että Auransillan sulkemista henkilöautoilta on perusteltu Fölin käyttäjämäärien laskulla. Tilanne on kuitenkin tältä osin jo korjaantumassa.

– Yllättävän vähän palstatilaa on saanut uutinen, jonka mukaan Fölin käyttäjämäärät ovat nousussa, kuten Turkulainen 19.11. kirjoittaaUutisessa joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte vahvistaa syyskuun käyttäjämäärien kasvun olleen 2,3 %, ja lokakuun jo 3,5 % edellisvuoteen verrattuna, yhdistys tiivistää.

Turun ydinkeskustayhdistykseen kuuluu liki 400 Turun keskustan liikettä, palveluyritystä ja kiinteistöä. Yhdistys työskentelee keskustan vetovoiman ja kaupallisen kiinnostavuuden lisäämiseksi.

Kommentoi

Palvelut