Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Postin tukilakot laajenevat maalta ja mereltä ilmailuun

Postin työkiistan vaikutukset laajenevat yhä useampiin tukilakkoihin.

Tukitoimista ovat nyt ilmoittaneet Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Suomen Merimies-Unioni, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Rautatiealan Unioni RAU ja Ilmailualan Unioni IAU.

Suomen Elintarviketyöläisten liitto SEL ilmoitti maanantaina tukevansa PAUta Postin kuljetusten käsittelykiellolla.Myös Sähköliitto on ilmoittanut olevansa valmis käynnistämään tukitoimet.

AKT:n tukitoimet työtaistelulle laajenevat ensi viikolla Helsingin seudun liikenteeseen (HSL) ja huoltokorjaamoihin, jos PAUn työnseisaukset jatkuvat.

Palvelualojen ammattiliitto PAM on valmis koventamaan panoksiaan ja kieltämään Postin jakeluverkossa kulkevien pakettien ja kirjeiden käsittelyn asiamiesposteissa ensi viikon maanantaista alkaen.

Suomen Merimies-Unioni jätti maanantaina aamukuudesta alkaen Postin kuljetukset satamiin. Unioni on valmis laajentamaan tukilakkoaan kattavasti, jos sopua ei löydy ennen torstaita. Se lamaannuttaisi laivaliikennettä risteilyaluksia myöten.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n ja Rautatiealan Unioni RAUn tukitoimet aiheuttavat merkittävää haittaa rautateiden tavaraliikenteelle tiistaiaamusta alkaen 24 tunnin ajaksi.

Ilmailualan Unioni IAU:n tukilakko on lopettanut postinlajittelun lentoasemilla. Tukilakko alkoi viime viikon maanantaina. IAU on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan sitä vaikka kuukauden.

IAU:n tukitoimet toteutetaan myös työnseisauksena myös lentoyhtiöiden käyttämissä maapalveluissa, tekniikassa, ruokapalveluissa, rahdissa ja lentoasemien turvatarkastuksissa.