Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VR:n konepaja-alueen jatkorakentamiseen liittyvät louhintatyöt ovat käynnistyneet Turussa

Turussa VR:n konepaja-alueella on aloitettu asemakaavan jatkototeuttamiseen liittyvät louhintatyöt.

Urakassa rakennetaan noin 340 metriä uutta katua ja louhitaan rakennettavan Veturikadun varteen tulevien tonttien pohja. Työt jatkuvat vuoden 2020 kesään asti. Massalouhinnat valmistuvat talven aikana.

Töitä tehdään arkisin ja päivittäinen työaika on kello 7-18. Urakka-alue on aidattu ja työmaa-alueelle on pääsy kielletty. Räjäytysten aikana joudutaan kulkemista alueella rajoittamaan turvallisuuden varmistamiseksi. Kestoltaan rajoitukset ovat 5-8 minuuttia. Työmaaliikenne alueelle ohjataan Köydenpunojankadun ja Veturimiehenkadun kautta.

Turun kaupunki tilaajana on teettänyt ennen urakan töiden aloitusta maan johtavalla louhintatöiden konsultointiyrityksellä ympäristöselvityksen ja riskianalyysin, jonka mukaisesti on lähikiinteistöt ennen töiden aloitusta katselmoitu ja asennettu yli 10 tärinämittaria. Tärinämittareiden avulla urakoitsija ja myös tilaaja seuraavat reaaliaikaisesti räjäytysten vaikutuksia.

Kaupungin tilaaman urakan toteuttaa Terrawise Oy.