Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksikerrosbussille keskivertoa parempi arvosana Fölin käyttäjiltä

Fölin asiakaskyselyn perusteella kaksikerrosbussista pidettiin ja se sai yleisarvosanaksi 3,8 asteikolla yhdestä viiteen, tiedottaa Turun seudun joukkoliikenne.

Hyvänä asiana pidettiin muun muassa yläkerrasta avautuvia maisemia ja bussin näyttävyyttä. Negatiivista palautetta annettiin esimerkiksi ahtaudesta. Kokeilu auttaa Föliä tulevaisuuden liikenteen suunnittelussa.

Föli toteutti kolmiviikkoisen kaksikerrosbussikokeilun syys- ja lolakuun aikana linjoilla 6 ja 7, jotka kulkevat Turun kautta Naantaliin, Raisioon, Lietoon ja Kaarinaan. Kaksikerrosbussin linjoiksi valittiin paljon käytetyt seutulinjat, koska Föli halusi kerätä asiakaskokemuksia laajalta alueelta. Kokeiluun liittyen toteutettiin asiakaskysely, jonka tulokset esitellään Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle ensi keskiviikkona.

Lautakunnalle esitetään, että aikataulukirjoja ei enää postiteta kotitalouksiin huhtikuusta 2020 lähtien. Aikataulukirjoja on edelleen saatavissa Fölin palvelupisteissä ja niitä jaetaan myös esimerkiksi palvelutaloihin.

Suurin osa Fölin asiakkaista etsii aikataulutiedot joko reittioppaasta, jossa on 600 000 käyntiä kuukaudessa, tai Fölin nettisivuilta, jossa on 400 000 käyntiä kuukaudessa.

Luopuminen aikataulukirjojen postittamisesta vähentäisi kaikkien Föli-kuntien kustannuksia; säästöä syntyisi yhteensä arviolta 64 000 euroa vuodessa Turun seudun joukkoliikenteen mukaan.