Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Haloo, kuuluuko? Umpinaiset talot vievät verkkosignaalin – suomalaisfirmalta mullistava keksintö ongelman ratkaisuksi

Mitä umpinaisemmiksi taloja rakennetaan, sitä heikommaksi menevät verkkosignaalit.

Energiatehokkaiden talojen ulkoseinät, energiatehokkaat ikkunat ja tiivis rakentaminen vaimentavat kaikki osaltaan mobiilisignaaleja. Seurauksena ne heikentävät dataverkon toimintaa ja puhelimen kuuluvuutta sisätiloissa.

Se on paitsi rasittavaa, myös turvatonta. Mitä, jos tulee hätätilanne eikä puhelimen kuuluvuus riitä?

Heikolla signaalilla puhelin usein toimii vain tietyssä osassa rakennusta, mutta pahimmillaan signaalit eivät pääse sisätiloihin lainkaan.

Ratkaisua kiusalliseen ongelmaan on etsitty teknologiasta. Nyt suomalaisyritys Pihla Group tiedottaa lanseeraavansa antenni-ikkunan, joka ohjaa mobiiliverkkojen signaalit sisätiloihin ja poistavat datanopeuksia hidastavan julkisivuvaimennuksen.

Yrityksen mukaan ikkunalasiin integroitu antenni jakaa mobiiliverkon signaalin koko huoneeseen.

– Ikkunoilla iso merkitys tulevaisuuden datansiirrossa. Innovaatio on merkittävä, sillä vastaavaa teknologiaa ei ole käytössä vielä missään muualla maailmassa, Pihla Group kehuu uutuustuotettaan.

– Ikkunaa ajatellaan vielä usein vain energiatehokkuuden näkökulmasta, vaikka nykypäivänä sen valinnassa tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota myös asumisen laatuun.

Pihla Group on kehittänyt antenni-ikkunat yhteistyössä suomalaisen antenniteknologiayrityksen StealthCase Oy:n kanssa.