Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies, älä haksahda tähän! Netissä leviävä masturbaatiohaaste voi olla riski terveydelle

Sosiaalisessa mediassa on jo kolmatta vuotta peräkkäin käynnistynyt "No nut November" -niminen haaste.

Vapaasti käännettynä se tarkoittaa "ei laukeamista marraskuussa". Miehille suunnatun haasteen ideana on siis olla masturboimatta kokonaisen kuukauden ajan. Siihen on muun muassa kannustanut aikuisviihdetähti Johnny Sins, joka suuntasi haasteen kaikille Fortnite-peliä pelaaville.

Haasteeseen osallistuneet usein raportoivat edistyksestään sosiaalisessa mediassa ja monet hehkuttavat selibaatin vaikuttavan positiivisesti heidän vireystasoonsa sekä jaksamiseen. Monet myös sanovat, että he saavat yksinkertaisesti enemmän aikaan.

Reddit-keskustelufoorumilla aiheeseen liittyvässä alafoorumissa on satoja tuhansia jäseniä. Siellä miehet hehkuttavat muun muassa saaneensa pidättäytymisen jälkeen uusia ystäviä ja pääsevänsä helpommin treffeille.

– Muutuin treffeille pääsemättömästäluuserista aktiiviseksi treffailijaksi, eräs käyttäjä hehkuttaa.

Men's Health on kuitenkinkysynyt useiltaasiantuntijoilta onko masturboinnin lopettamisesta oikeasti mitään erityistä hyötyä. Vastaus on tylyä kuultavaa.

– Ei ole mitään tieteellistä näyttöä, että siitä olisi mitään hyötyä. Itse asiassa tutkimukset näyttävät, että masturboimisella on enemmän terveyshyötyjä kuin pidättäytymisellä. Miesten säännölliset orgasmit on yhdistetty eturauhassyövän riskin vähentymiseen ja pidempään elinikään, Kinsey Instituutin tutkija ja kirjailija Justin Lehmiller toteaa lehdelle.

Lääkärinä työskentelevä Christopher Carruba on lempeämi.

– Siemennesteen pakkautumiseen ei liity mitään ilmiselviä riskejä. Sen mahdolliset hyötyvaikutukset perustuvat kuitenkin lähes todennäköisesti placebo-vaikutukseen. Mutta jos koet siitä olevan hyötyä itsellesi, niin anna mennä.