Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pauli, 27, tilasi Kiinasta halvan "iPhone 11 Pron", hintaero aitoon yli 1 000 euroa – Katso videolta, millainen yllätys paketista paljastui

Tubettaja Pauli Matalamäki, 27, jatkaa huijauksia paljastavien videoiden julkaisemista. Aiemmin hän on omalla YouTube-kanavallaan muun muassa laittanut autohuijausta yrittäneen miehen juoksemaan ympäri maailmaa.

Nyt Matalamäen uusimmassa videossa perehdytään kännykkähuijausten maailmaan. Mies tilasi Kiinasta vain 98 euroa maksaneen iPhone 11 Pro -kännykän ja alkoi vertailla sitä vastaavaan aitoon kännykkään, jonka hinta oli 1 278 euroa.

Hintaero oli peräti 1 180 euroa – ja pakettia avatessaan Matalamäki todella huomasi sen korreloivan laadun kanssa.

Vaikka kännyköiden ulkonäkö on hämmästyttävän samanlainen, laitteiden ominaisuudet eroavat toisistaan kuin yö ja päivä.

– Esimerkiksi kopio-iPhonen linssit ja led-salama ovat alkuperäiseen verrattuna huomattavasti pienikokoisempia, mutta toisaalta kuulokkeet ovat pelottavan samanlaisia, Matalamäki arvioi.

Laturin osalta ollaan hänen mukaansa menty aivan mönkään, sillä halpiskopion laturi on tyystin erimuotoinen – joskin Applen logolla varustettuna.

– Kännykän avauduttua huomasin, että taustateemat ovat aidossa ja väärennetyssä iPhonessa melko lailla erilaiset. Myös kameran zoomaus puuttuu feikkiversiossa lähes kokonaan, Matalamäki jatkaa.

– Kyllä aika nopeasti selviää, ettei kopio-iPhone ole hyvä edes hintaisekseen.

Katso Paulin analyysi kännyköiden välisistä eroista alla olevalta videolta.