Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Raisiolainen yhtye ryhtyy kisaamaan Euroviisujen finaalipaikasta: "Tavoitteemme on vain ja ainoastaan voitto"

Raisiolainen S.I.G-yhtye on lähettänyt lokakuusssa nauhoitetun biisinsä, Aurinkoon, UMK 2020 -tuomariston kuultavaksi eli laululla tavoitellaan paikkaa Eurovision-laulukilpailun finaalissa.

– Kuulimme, että Euroviisut ovat muuttuneet taas avoimiksi kilpailuiksi ja päätimme osallistua tällä biisillä Euroviisuihin ja tavoitteemme on vain ja ainoastaan voitto. Bändi oli huikeassa iskussa kesällä ja tavoitteemme on pitää samaa hyvää virettä yllä koko talvi, bändin perustajajäsen ja kosketinsoittaja Juha Oksanen kertoo tulevaisuuden suunnitelmista yhtyeen tiedotteessa.

Kymmenen vuotta sitten yhtyeen ura päättyi traagisesti laulaja Matti Inkisen sairastumiseen ja kuolemaan. Pitkä ura jätti muistoksi yhdeksän albumia, lähemmäs kaksi tuhatta keikkaa sekä lukuisia radiohittejä. Uuden alun S.I.G sai puolivahingossa, kun vuosi sitten lokakuussa ilmestyi kirja Portaat purppurasumuun – SIG-yhtyeen tarina. Julkaisutilaisuudessa soitettu keikka käynnisti innostusreaktion, joka johti keikkakesään 2019 ja se puolestaan myös ”uuden” materiaalin valmisteluun.

– Kesällä keikkojen välissä aloimme työstämään Aurinkoon-biisiä. Meillä oli Matin kanssa valtava määrä biisejä, jotka jäivät vaiheeseen…valmiita ja puolivalmiita. Tämä biisi jäi jo aikoinaan soimaan päähän ja kertosäettä lauloimme keskenämme keikkabussissa. Nyt kesällä biisiä alettiin treenaamaan. Sitä on sävelletty, tahkottu, muokattu, sovitettu ja tuotettu kuukausikaupalla bändin kanssa ja löysimme siihen hitin kaavan, kertoo Oksanen tiedotteessa.

Aurinkoon on monilta osin selkää jatkumoa 80-luvulla alkaneelle hittiparaatille ja täynnä kaikkea sigmäisyyttä, mutta samalla biisi on myös moderni soittajien ja tuottajan taidonnäyte.