Amerikkalainen pikaruokaketju floppasi Suomessa – lappu luukulle alle vuodessa

Kauppakeskus Citycenteriin avatun rinkiläkahvilan toiminta näyttää loppuneen. Aapo Siippainen

Crista Lassfolk-Feodoroff

Amerikkalainen pikaruokaketju Wetzel´s Pretzels ei näytä menestyneen Suomessa. Yhtiö avasi helmikuussa ensimmäisen Euroopan kahvilansa Helsinkiin, Kauppakeskus Citycenteriin.

Nyt kahvila on lakkautettu kaikessa hiljaisuudessa. Sen ilmoittama puhelinnumero ei ole toiminnassa eikä kahvilan Facebook-sivulla ole tapahtunut mitään toukokuun jälkeen. Syyskuussa kahvila oli kuitenkin vielä toiminnassa.

Wetzel’s Pretzelsin tarina alkoi vuonna 1994 Kaliforniassa. Liikeidea on myydä käsin tehtyjä ja paikan päällä leivottuja ja paistettuja, suolaisia ja makeita rinkeleitä, jotka tarjoillaan lämpimänä suoraan uunista.

Yhtiön mukaan sillä on yli 300 kahvilaa, joista suurin osa on Yhdysvalloissa. Kahvilaketju on laajentunut franchise-pohjalta, jolloin itsenäiset yrittäjät ovat ostaneet oikeuden brändiin ja sitoutuneet sen edellyttämiin menetelmiin.

Vielä kevättalvella yhtiön suunnitelmissa oli avata toinenkin kahvila Helsingin keskustaan. Sen jälkeen kahviloita oli tarkoitus avata muualle Suomeen ja muihin Pohjoismaihin.

Pretzel World -yhtiön toimitusjohtaja on espoolainen Rolf Wirta, joka tuli tunnetuksi Hanko Sushin toisena perustajana. Sittemmin Wirta ja hänen yhtiökumppaninsa Mika Laakio myivät sushiketjun Royal Ravintoloille.

Heidän viimeisin yhteinen aluevalloituksensa on thaimaalaista katuruokaa myyvä Bang Cook -ravintola, joka on avattu Helsingissä kahteen kauppakeskukseen: Itikseen ja Kaareen.

Toimitus ei tavoittanut Rolf Wirtaa kommentoimaan Wetzel’s Pretzelsin toimipisteen sulkemista.

Aiheeseen liittyvää

  1. 190 ravintolan pikaruokaketju teki suuruudistuksen Suomessa – kaikista tuotteista nyt myös wrap-versio 27.8.2019 8:39

Kommentoi

Palvelut