Tässä koko Suomen verokärki – näin hurjasti Top 10 tienasi viime vuonna

Maanantaina julkaistut vuoden 2018 verotiedot ovat jälleen suomalaisten kiinnostuksen kohteena. Kuvituskuva. Riitta Ketola

Jari Pietiläinen

Maanantaina julkaistujen vuoden 2018 verotietojen mukaan Suomen verokeisari on 127,5 miljoonan euron tuloillaan Ilkka Paananen, joka on Supercellin toimitusjohtaja. Hänen verotettavat ansiotulonsa olivat 18 miljoonaa euroa. Pääomatulot olivat 92 miljoonaa euroa.

Myös verolistan kakkonen on Supercellin johtohahmoja: yhtiön luovalla johtajalla Mikko Kodisojalla oli ansiotuloja 15 miljoonaa euroa ja pääomatuloja 83 miljoonaa euroa.

Kolmanneksi eniten verotettavia kokonaistuloja vuonna 2018 oli Karl Kyöstilällä. Hänen verotettavat kokonaisansiot olivat 47,3 miljoonaa euroa. Hänet tunnetaan hammashoitolaitteita myyvästä ja valmistavasta Planmeca-yrityksestään.

Suomen kovatuloisimpien listalla sijalla neljä on rakennusliike Lehto Groupin entinen toimitusjohtaja Asko Myllymäki 41 miljoonan euron kokonaistuloilla. Hän myi viime vuonna rakennusliike Lehto Groupin osakkeita kymmenillä miljoonilla euroilla.

Viidentenä listalla on bioteknologiayhtiö HyTestin toimitusjohtaja Maria Severina, jonka ansiotulot olivat 36,2 miljoonaa euroa ja pääomatulot hieman yli kolme miljoonaa euroa.

Kuudentena listalla on jyväskyläläinen Jukka Autere, joka on Inmicsin omistaja ja toimitusjohtaja. Hänen tulonsa olivat hieman yli 33 miljoonaa euroa, joista valtaosa oli pääomatuloja.

Myös Autereen isä ja veli nousivat tulolistalla korkealle noin 14 miljoonan euron tuloillaan, vaikka eivät top 10 -joukkoon mahtuneet.

Seitsemänneksi kipusi turkulainen metsäalalla toimiva Matti Heyno, jonka tulot olivat hieman yli 27 miljoonaa euroa. Heyno on listan yllättäjä, sillä aiempina vuosina hänen tulonsa ovat olleet selvästi pienemmän. Heyno ei kiireeseen vedoten halunnut kommentoida kovien tulojensa taustaa.

Peliyhtiö Small Giant Gamesin myynnillä rikastuneen Otto Niemisen tulot olivat kaikkiaan 22 miljoonaa euroa, millä sijoitutaan listan sijalle 8.

Yhdeksäntenä on niin ikään Small Giant Gamesin kaupalla kultasuoneen iskenyt Timo Soininen, jolle verotettavia tuloja ropisi lähes 21 miljoonaa euroa.

Kymmenenneksi eniten ansaitsi Samu Hällfors, jonka Framery suunnittelee ja rakentaa toimistoihin äänieristettyjä tiloja, kuten puhelinkoppeja ja neuvotteluhuoneita. Hänen tulonsa olivat yli 20 miljoonaa euroa.

Verottajan medialle ennakkoon antama lista ei ole täysin kattava, sillä kaikkiaan 231 vähintään 100 000 euroa ansainnutta henkilöä on kieltänyt tietojensa luovuttamisen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää