Turunmaan Duodecimin tunnustuspalkinto jaetaan huomenna – palkittu kuuluu Euroopan johtaviin syöpätautien asiantuntijoihin

Turunmaan Duodecimin tunnustuspalkinnon vuonna 2019 saa dosentti, Tyksin operatiivisen toiminnan ja syöpätautien toimialuejohtaja Sirkku Jyrkkiö. Tuula Vainikainen

Jasmin Koivisto

Turunmaan Duodecimin tunnustuspalkinnon saa dosentti, Tyksin operatiivisen toiminnan ja syöpätautien toimialuejohtaja Sirkku Jyrkkiö

Hänen merkittävän ja laaja-alaisen uransa ansioita ovat syöpätautien hoidon kansallinen kehitystyö, tutkimus sekä erityinen vahvuus johtajana ja esimiehenä.

Jyrkkiön väitöskirja isotooppimerkkiaineiden käytöstä kasvainkudoksen aineenvaihdunnassa vuonna 1992 oli ensimmäinen, jossa hyödynnettiin PET-menetelmää kliinisen onkologian tutkimuksissa. Monien syöpien levinneisyystutkimukset perustuvat hänen väitöskirjansa osatöihin.

Jyrkkiö on toiminut Tyksin syöpätautien yksikön osastonylilääkärinä ja hänen erityisalansa ovat lymfoomat, joiden hoidossa hän kuuluu Euroopan johtaviin asiantuntijoihin.

Toimialuejohtajana häntä arvostetaan esimerkillisenä esimiehenä, joka johtaa yksikköään tasapuolisesti, kaikki vastuualueet, osapuolet ja henkilöstöryhmät huomioiden.

Hän on ollut vuosia VSSHP:n eettisen toimikunnan jäsen ja tammikuusta 2019 alkaen toimikunnan puheenjohtaja.

Tunnustuspalkinto, arvoltaan 3 500 euroa, jaetaan perinteisesti Turun Lääketiedepäivien yhteydessä ansioituneelle kliinikko- tai tutkijalääkärille. Palkinto jaetaan huomenna 29. kerran.

Kommentoi

Palvelut