Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolmannes turkulaisista aikoo vähentää bussimatkojaan, jos hinta nousee

Turku harkitsee kaupungin tiukassa taloustilanteessa yhtenä säästötoimenpiteenä Föli-maksujen korotuksia. Kysyimme Turkulaisen Lukijaraadilta, miten Fölin mahdollinen hinnankorotus vaikuttaa bussien käyttöön. Kolmannes vastaajista kertoo, että korotus saisi heidät vähentämään bussimatkojaan.

Eniten vähennysaikeita on ikäryhmässä alle 40 vuotta. Heistä peräti 47 prosenttia sanoo vähentävänsä bussin käyttöä, mikäli maksut nousevat.

Mahdolliset korotukset kirvoittavatkin tiukkaa palautetta lukijoilta.

– Bussilippujenhintaaeisaisikorottaa,koskaonsuuri ryhmämatkustajia, joille bussi on ainoa mahdollisuus liikkua, kiteyttää yksi raatilainen.

Moni raatilainen toteaa, että hintojen korotus vähentäisi bussin käyttöä ja ohjaisi muiden kulkuneuvojen pariin. Osa arvelee sähköpotkulautojen jo vähentäneen bussin käyttöä. Sama pätee, jos mietitään, mennäänkö omalla autolla vai bussilla.

– Lippujenhinnankorotusonväärätapayrittäänostaa matkustajamäärää. Kynnys oman autonkäyttöön laskee, kunbussimaksukallistuu, kommentoidaan raadista.

Osa raatilaisista ei soisi korotuksia tulevan senkään vuoksi, että Kauppatorin remontti on pidentänyt matkaa bussipysäkeille.

– Vanhankinonnytjaksettavakävellä200-300 metriä enemmän. Hyvä tietysti liikunnan kannalta, mutta huonokuntoiselle tai paljon ostoksia kantavalle ei - varsinkaan talvella.

Moni raatilainen vertaa Fölin hintoja ulkomaiden vastaaviin. Itä-Euroopassa voi päästä bussilla ilmaiseksi tai kertamaksu on euron. Myös suhde kaukoliikenteen hintoihin mietityttää.

 – Nykyäänpääseematkustamaanbussillajoskusneljällä eurolla Helsinkiin meno-paluulla. Olisi kohtuutonta nostaa hintoja.

Tietoykkönen toteutti kyselyn syyskuun lopussa. Vastaajia oli 355.