Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi hotellinjohtaja: "Kakolan tulevaisuus on menneisyyttäkin jännempi"

Kakolanmäen odotettu hotelli avautuu vanhaan lääninvankilan rakennukseen kesällä. Palvelukokonaisuuden ensimmäinen osa avattiin jo perjantaina, kun hotellin juhla- ja kokoustila vihittiin käyttöön. Hotellinjohtaja Eerika Rinne tietää, että kiirettä tulee talven aikana pitämään, mutta hän on projektista innoissaan.

– On hienoa päästä palaamaan kotikaupunkiini Turkuun osaksi näin mahtavaa kulttuuritekoa. Tämä ei ole pelkkä työ vaan tässä päästään luomaan jotain ainutlaatuista.

Rinne kertookin, ettei hänen tarvinnut pitkään harkita projektiin lähtöä. Turku jäi taakse jo 25 vuotta sitten, mutta muutosta Kakolan alueella hän on seurannut mielenkiinnolla.

– On upeaa huomata, kuinka Turun keskusta laajenee jokirantaan ja Kakolanmäelle. Mäellä on synkkä historia, mutta nyt pääsemme kääntämään uuden sivun sen historiassa ja luomaan positiivisia elämyksiä. Kakola on puheenaihe, ja kiinnostus koko mäkeä kohtaan on huikea.

Sinänsä tehtävä sopii Rinteelle mainiosti, sillä hän tulee Kakolaan Helsingin Katajannokan Marriott-vankilahotellista.

Rinteen mukaan Kakolan hotellin konsepti luo uutta, mutta historiaa ei unohdeta. Osa huoneista esimerkiksi tulee olemaan pieniä ja hyvin sellimäisiä.

– Ei ainakaan petytä, ettei ole tarpeeksi vankilamaista. Täältä saa aidon sellikokemuksen, hän naurahtaa.

Rinne tosin muistuttaa, että sellimäisiä huoneita tulee olemaan 148 huoneesta vain neljä.

Pelkkää hotellia ei Hotel Kakolasta tule vaan palvelukokonaisuus, joka kattaa ravintoloita, kokous- ja juhlatiloja ja spa-maailman aikuiseen makuun.

– Haluamme erottua palveluilla. Tänne pääsee pakoon arjen kiirettä ja melskettä.

Turussa panostetaan nyt voimakkaasti majoituspalveluihin. Esimerkiksi Turun Osuuskauppa rakentaa parhaillaan uutta hotellia Kupittaalle, ja myös keskustan Börs korvautuu upouudella hotellilla.

Rinteen mukaan on hyvä, että Turussa on herätty panostamaan uusiin hotelleihin. Kaikille on hänen mukaansa varmasti tilaa, ja Kakolalla kisassa omat valttikorttinsa.

– Hienoa, että Turku nostaa profiiliaan. Meidän on tarkoitus tulla turkulaisten olohuoneeksi, ja ajattelen, että Kakolan tulevaisuusaspekti on vielä sen menneisyyttä jännempi.