Kenestä tulee Lumikuningatar 2019? – Katso tästä ehdokkaat ja äänestä suosikkiasi!

Tomi Kangasniemi

Turun vuoden 2019 Lumikuningattaren äänestys on alkanut. Lumikuningatar on mukana Turun Satumaisessa joulunavauksessa lauantaina 30. marraskuuta ja erillisessä Lasten päivä -tapahtumassa lauantaina 7. joulukuuta.

Turun Ydinkeskustayhdistys ja Turkulainen valitsivat yleisön ehdotuksista viisi ehdokasta tämän vuoden Lumikuningattareksi. Nyt voit äänestää omaa suosikkiasi. Palkintona on Onnexi Oy:n lahjakortteja.

Kuka olet?

– Vaimo, jolla on kolme ihanaa tytärtä ja viisi ihanaa lastenlasta. Elämäntapanani on Turun kauppahalli jo vuodesta 1982.

Minkä viestin haluaisit välittää Turkulaisille joulun alla?

– Turun kauppahalli luo upean joulutunnelman, jonka toivon leviävän koko kaupunkimme ydinkeskusta-alueelle. Elävä, sykkivä ja vireä keskusta on se jota me Turussa rakastamme. Iloista joulunaikaa kaikille ja pitäkää huolta lähimmäisistänne!

Kuka olet?

– Olen 19-vuotias turkulainen, joka viettää lukion jälkeistä välivuotta tehden töitä ja kokeillen eri ammatteja. Harrastan joogaa, kuntosalilla ja ryhmäliikuntatunneilla treenailua, sosiaalista mediaa, leivontaa ja suurimpana intohimona kauneuskilpailuja ja niiden kautta misseyteen liittyviä tehtäviä ja asioita.

Minkä viestin haluaisit välittää Turkulaisille joulun alla?

– Nauttikaa kynttilöiden ja takkatulien äärellä erityisesti läheisten ja rakkaimpien seurasta, mutta toki myös jouluherkuista!

Kuka olet?

– Olen 32-vuotias vaikuttaja ja kirjoitan Diiskuneiti nimistä blogia Vaikuttajamedialla. Toimin tällä hetkellä Martinexin Muumi-malliston brändilähettiläänä ja teen freelancerina sisällöntuotantoa eri yrityksille. Ammatiltani olen kulttuurituottaja. Olen energinen paketti ja rakastan matkustelua. Tärkeintä elämässä minulle ovat perhe sekä ystävät.

Minkä viestin haluaisit välittää Turkulaisille joulun alla?

– Tervetuloa nauttimaan joulun tunnelmasta Turkuun. Hypätkää Föliin ja tulkaa tekemään jouluostokset keskustasta. Täällä on paljon ihania pieniä puoteja sekä myös isojen ketjujen liikkeitä. Oma lempparini on Kauppahalli, josta saa sata varmana itselleen joulufiiliksen. Keskustasta löytyy myös keräyksiä, jonne voi tuoda lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille - joulumieli kuuluu jokaiselle lapselle elämäntilanteesta riippumatta.

Kuka olet?

– Musaluokkalaisen äiti, metsästäjän puoliso sekä Turun ja Helsingin yliopiston professori. Minua inspiroivat moniaistiset elämykset ja makumaailmat. Ruoka on minulle tutkimuskohde töissä ja mahdollisuus yhdessä tekemiseen kotona. Saan toteuttaa itseäni Ruokakulttuuriyhdistys Kaffelissa ja Neitsytperunafestivaalilla. Rentoudun musisoimalla ja kävelemällä metsässä kahden mäyräkoiramme kanssa.

Minkä viestin haluaisit välittää Turkulaisille joulun alla?

– Joulukaupunki tarjoaa meille ihania aistielämyksiä. Mausteiset siirappipiparit, höyryävä glögi, Vanhan Suurtorin ainutlaatuinen tunnelma ja äänimaisema, kuusen kutittavat havunneulaset, kulkusten kilinä, sammuneen kynttilän savun haju, saunan löylyt, markkinoiden kuhina, punainen, ruokaa muodossa ja toisessa oman maun mukaan, yhdessä laulaminen, musiikkia siellä ja täällä, kiertävät tiernapojat. Maukasta joulua kaikille!

Kuka olet?

– Toimin Suomen vanhimman eläinsuojeluyhdistyksen Turun Ela↔insuojeluyhdistys – Åbo Djurskyddsfo↔rening ry:n puheenjohtajana. Edustan yhdistystämme myös SEY Suomen eläinsuojelu ry:n hallituksessa ja toimin SEY:n vapaaehtoisena eläinsuojeluneuvojana. Perheeseeni kuuluvat avopuoliso, kaksi kissaa ja kaksi koiraa. Perheessäni vierailevat ajoittain myös kotihoidossa olevat eläimet. Palkkatyössäni toimin rakennustekniikan insinöörinä RTC Vahanen Turku Oy:ssä.

Minkä viestin haluaisit välittää Turkulaisille joulun alla?

– Suomalaisen eläinsuojelutyön juuret ovat Turussa ja voimme olla ylpeitä siitä, että aloittamamme työ on ollut pian voimissaan jo 150 vuotta. Eläinsuojelutyömme tavoitteena on, että kaikki eläimet voivat hyvin yhteiskunnassamme. Yhteiskuntamme hyvinvointi heijastuu taas suoraan eläinten hyvinvointiin, joten pidetään siis huolta toisistamme!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää