Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahdenväylälle lisäkaistoja, eritasoliittymä ja kaksi uutta siltaa – Kivikon ja Malmin ulkoilureitit yhdistyvät puistosillalla

Helsingin kaupunki ja valtio suunnittelevat Lahdenväylälle uutta eritasoliittymää Kehä I:n ja Porvoonväylän liittymien välille. Liittymän lisäksi Lahdenväylälle kaavaillaan lisäkaistoja Kehä I:n ja Kehä III:n välille sekä kahta uutta siltaa, joista toinen on puistosilta jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Lahdenväylän yli on suunnitteilla kaksi uutta siltaa. Eteläisempi silta on nimetty Ilmasillaksi. Ilmasilta ja sen kautta kulkeva Ilmasillantie yhdistävät Kivikonlaidan ja Tattariharjuntien toisiinsa.

Ilmasillantieltä on tulossa uusia ramppeja ja kaistoja Lahdenväylälle etelään ja pohjoiseen sekä Porvoonväylälle. Ramppeja ja lisäkaistoja tehdään Lahdenväylälle Kehä I:n ja Kehä III:n välille sekä Kehä I:lle Malmin ja Lahdenväylän liittymien välille.

Ilmasillan eritasoliittymään tulee pysäkkejä lähi- ja kaukoliikenteen busseille.

Jalankululle ja pyöräilylle rakennetaan Ilmasillan pohjoispuolelle erillinen puistosilta, joka kulkee Lahdenväylän yli. Silta yhdistää Kivikon ja Malmin ulkoilureitit.

Puistosillalle suunnitellaan kasvillisuusalueita ja tarkoitus on, että siltaa pitkin pääsee myös hiihtämään.

Hankkeella parannetaan sekä Malmin lentokentän uuden alueen liikenneyhteyksiä että Lahdenväylän liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.

Malmin lentokentän alueelle on kaavailtu pikaraitiotietä Helsingin keskustasta ja poikittaista Raide-Jokeri 2 -yhteyttä. Tulevaisuudessa molempien reitit kulkisivat Ilmasillantietä pitkin.

Pyöräily ja kävely saavat oman tilan Ilmasillantieltä. Pyöräkaistat liittyvät osaksi Helsingin baanaverkkoa.

Tiesuunnitelman eritasoliittymästä ja Lahdenväylän parantamisesta Kehä I:n ja Kehä III:n välillä laativat Helsingin kaupunki ja Uudenmaan ely-keskus. Suunnitelma sisältää myös meluntorjunnan ja muut tarvittavat tiejärjestelyt.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään 17. joulukuuta kello 16–19 Malmitalossa ja tulevan kevään aikana.

Hankkeen vaiheittainen toteutuksen arvioidaan alkavan aikaisintaan 2023 Ilmasillan ja eritasoliittymän rakentamisella.