Turkulainen Entis ponnistaa uusilla sirkkatuotteilla maailmalle – sopimus ison eurooppalaisen kauppaketjun kanssa

Kuivattu sirkka kätkeytyy suklaapäällysteeseen. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Turkulainen Entis toi vajaa pari vuotta sitten markkinoille sirkkasuklaata Vuosi sitten yritys kertoi keränneensä 200 000 euron joukkorahoituksen Niillä on lanseerattu kaksi uutta tuotetta, lihankorvike ja proteiinisnack.

– Piakkoin tulemme lanseeraamaan myös proteiinijauhon, joka tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle heraproteiinille, yrityksen toimitusjohtaja Samuli Taskila kertoo.

Myös Taskilan mukaan alan haasteena on edelleen raaka-aineen eli sirkkojen korkea hinta. Hän kuitenkin uskoo, että seuraavan viiden vuoden sisään raaka-aineesta on mahdollista tehdä niin halpaa se pystyy kilpailemaan sekä kasvisproteiinien että lihan kanssa.

– Tähän on olemassa selkeä polku, sillä tällä hetkellä kasvatusteknologiaa kehitetään erityisesti rehupuolelle ja noita samoja teknologioita voidaan pian hyödyntää myös ruokahyönteisiin.

Taskilan mukaan kokonaisuudessaan yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat hyvin positiiviset. Entis aikoo lanseeraata marraskuussa tuotteensa neljässä uudessa maassa ison eurooppalaisen kauppaketjun kanssa.

– Otamme näin ollen ensimmäiset askeleet siihen, että suomalaisista hyönteiselintarvikkeista saadaan kunnon vientituotteita. Kulutustottumusten muutos ei kuitenkaan tapahtu hetkessä, joten hyönteiselintarvikkeiden normalisoituminen osaksi ruokavalioita vaatii varmasti vielä aikaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut