Naantaliin avataan uusi lähiliikuntapaikka, joka palvelee montaa tarkoitusta

toimitus

Naantalin Maijamäen koulun pihalle on valmistunut uusi lähiliikuntapaikka. Lähiliikuntapaikan tarkoitus on palvella Maijamäen koulun oppilaita ja kaikkia naantalilaisia.

Uudelta lähiliikuntapaikalta löytyy muun muassa pelikenttiä, juoksurata, kaiteita, keinut, pingispöydät sekä pöytäryhmiä.

– Uudella lähiliikuntapaikalla voi keinua, pelata pingistä, koripalloa, salibandyä, käsipalloa ja jalkapalloa. Radalla voi kävellä ja juosta, ja nojailukaiteet käyvät mainiosti esimerkiksi punnerrustukena ja tasapainon harjoittamiseen, kertoo Naantalin kaupungin liikuntapalveluiden Maija Puolakanaho.

Lähiliikuntapaikka on kaikille kaupunkilaisille avoin, eikä sinne voi varata vuoroja. Lähiliikuntapaikka mahdollistaa kaikille omatoimisen liikkumisen.

– Tarkoituksena on tarjota kaikille naantalilaisille – miksei turisteillekin – avoin, monipuolinen ja houkutteleva liikuntapaikka. Maijamäen lähiliikuntapaikalle voivat tulla liikkumaan niin perheet, yksittäiset kulkijat, kaveriporukat, ikäihmiset kuin ryhmätkin koska vain, Puolakanaho sanoo.

Vapaassa käytössä olevaa lähiliikuntapaikkaa ei vielä löytynyt Naantalin keskustan alueelta, ja nyt tähän tarpeeseen vastataan. Toive lähiliikuntapaikkojen parantaminen nousi esille Naantalin kaupungin ja liikunta- ja urheiluorganisaatio VALO:n kanssa vuonna 2016 tehdystä kyselytutkimuksesta, johon vastasi yhteensä 1 000 naantalilaista. Lähiliikunta- ja leikkipaikkojen kohentaminen nousi kyselyn vastauksissa toiseksi tärkeimmäksi kehityskohteeksi.

Naantalin kaikki koulut ovat mukana valtakunnallisessa Liikkuva koulu -ohjelmassa, ja koulupäivän aikainen liikunta tavoittaa koko ikäluokan. Maijamäen koulun oppilaiden liikuntamahdollisuudet paranevat nyt uuden lähiliikuntapaikan myötä.

– Maijamäessä on järjestetty välituntiliikuntaa sisällä jo monet vuodet, ja nyt halusimme mahdollisuuden myös ulkoliikuntaan. Myös huoli koululaisten liikkumattomuudesta koulupäivän aikana sekä yleisesti ottaen liikunnan väheneminen siirryttäessä alakoulusta yläkouluun olivat tärkeitä syitä liikuntapaikalle, Puolakanaho kertoo.

Maijamäen lähiliikuntapaikka palvelee liikkumisen lisäksi montaa muutakin tarkoitusta. Lähiliikuntapaikan pöytäryhmät käyvät erinomaisesti esimerkiksi lämpimämmillä säillä ulkokouluun tai läksyjen tekoon. Lisäksi pihalta löytyy istutuslaatikoita, jotka on tarkoitettu opetukselliseen käyttöön. Biologian ryhmän oppilaiden on tarkoitus istuttaa laatikoihin vielä tänä syksynä kukkasipuleita, ja jatkossa kasvatetaan yrttejä, joita voidaan hyödyntää kotitaloustunneilla.

Maijamäen koulun oppilaat sekä niiden alakoulujen oppilaat, jotka siirtyvät Maijamäen kouluun, osallistettiin lähiliikuntapaikan suunnitteluun keväällä 2018. Vastauksia saatiin yhteensä 522, joista lasten ja nuorten vastauksia oli 401 ja aikuisten 121. Liikuntapaikalle toivottiin suosituimmuusjärjestyksessä ryhmäkeinua tai tavallisia keinuja, pingispöytiä sekä erilaisia urheilukenttiä (sulkapallo, koripallo, salibandy, jalkapallo).

Maijamäen liikuntapaikan rakentaminen jatkuu ensi vuonna. Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt jo ennakkopäätöksen Maijamäen liikuntapaikan avustamisesta. Ensi vuodelle hankkeelle on ennakkovarauksena varattu kokonaisavustuksen loppuosa 78000 euroa.

Puolakanahon mukaan ensi vuonna valmistuvalle alueelle on suunniteltu esimerkiksi street work- ja parkouralueita. Myös tällä kertaa suunnittelutyöhön osallistuu niin Maijamäen koulun henkilökuntaa kuin myös oppilaskuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää