Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tanssinopettaja Taina von Hellens avautuu kuumimmista tanssitrendeistä ja Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta

Uusien tanssitrendien lähteenä on vahvasti sosiaalinen media. Turkulainen tanssinopettaja Taina von Hellens os. Kovalainen uskoo jatkuvaan uusiutumiseen: kukaan ei jaksa märehtiä samoja koreografioita viikkoa pidempään.

Ajankohtaisimpina tanssitrendeinä von Hellens mainitsee commercial dancen ja heelsin. Hän kertoo, että useasti commercial dance -tunnit ovat täynnä.

– Se on kuin street-tanssia, mutta siinä on elementtejä, kuin show-tanssissa, esimerkiksi piruetteja ja hyppyjä, joita taas ei ole street tanssissa. Siinä pyritään siihen, että tanssi on todella näyttävää, von Hellens kuvailee.

Heels-tunneilla puolestaan tanssitaan korkokengät jalassa.

– Se on älyttömän suosittua aikuisilla.

Nuorempien tanssijoiden tunneilla näkyvät sosiaalisesta mediasta tunnetuksi tulleet liikkeet, kuten Woah. Liikesarjat nousevat suosioon useasti esimerkiksi TikTok-musiikkisovelluksen kautta.

Tämän hetken kuumimmat tanssitrendit ovat siis täysin selkeät von Hellensille, koska ajan hermolla on pysyttävä. Entä tuleeko hänen seurattua ajankohtaisia tanssisarjoja televisiosta?

Tanssii Tähtien Kanssa alkoi syyskuussa, mutta von Hellens kertoo, ettei ole ehtinyt katsoa sarjaa, koska hän tekee useasti iltaisin töitä.

– Se ei ole ihan minun lajiani, koska ohjelmassa on enemmän pari- ja kilpatanssia. Sitten katson, jos sarjassa on joku tuttu mukana, hän sanoo.

Marraskuun alkupuolella alkaa Fitnesspäiväkirja-tv-sarja, jossa on mukana ammattitanssija ja twerkkauksen Suomen mestari Tia-Maria Sokka

Von Hellens epäilee, ettei ehdi kyseistä sarjaa seurata, mutta kannustaa Sokkaa.

– Todella kiva, että mukana on myös tanssija eikä pelkästään personal trainereitä, hän hymyilee.

Uusi tanssinopettaja, Iris Hakulinen, aloitti viime vuonna DWT Dance Studiolla. Hakulinen opettaa muun muassa street-tanssia, hip hoppia ja nykytanssia.

Von Hellens hehkuttaa uutta opettajaa vuolaasti.

– Iiriksellä on ihan oma tyylinsä street-tanssissa. Hän on opiskellut Los Angelesissa, joten hän tietää kaikki kuumimmat tuulet, hän kertoo.

Uusia tuulia tuo myös miesopettaja Erath Chairaksa, joka opettaa street-tanssia. Chairaksa jatkaa armeijasta päästyään.

DWT Dance Studio pitää throwback-näytöksen Turun kaupunginteatterilla maaliskuussa. Näytöksessä muistellaan vanhoja tapahtumia, henkilöitä ja tansseja. Näytökseen on osallistumassa entisiä oppilaita, kuten Atte Kilpinen, joka tanssii nykyään Suomen Kansallisbaletissa, ja tanssija ja näyttelijä Sofia Arasola.

– Siellä tullaan kertomaan suurista muutoksista, von Hellens lupaa.